Как Звукът Формира Нашата Реалност. Звуковата Вълна като Основа на Мирозданието

2
142
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

„Ако искате да узнаете тайните на Вселената трябва да мислите в три категории :категория на енергия,вибрации и честоти.“ Н.Тесла

„Няма нищо неподвижно ,всичко се движи,всичко вибрира“ един от седемте закона на Вселената от Хермес Трисмегист

Определена честота на звука 528 Херца формира правилни геометрични фигури- подобни на кръговете в полето,структурата на слънчогледите и др.

кръгове в житните полета
слънчоглед

В митологията много народи по света,които не контактуват помежду си говорят за първоначалния акт на сътворяване на Вселената.В книгата на мъртвите на древните Египтяни е споменато ,че бог ТОТ е създал света с енергията на своя глас.Всички библейски текстове говорят за материализирането на мисълта посредством вибрация.

В началото бе Словото

Така че за всеки обект първопричина се явява мисъл-формата !И казал БОГ – ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА ! И създал светлината.В Индия се смята ,че сричката АОМ е първото проявление на непроявения все още Брахма.

ОМ – АОМ

Ние започваме да възприемаме вселената ,която се създадена от вибрациите на тези звуци. В Ригведа четем : В началото беше Праджапати- Брахман,в който беше словото/звук/.И словото беше най-истинският Брахман.

В будистките вярвания съществуват четири свята. Светът на Страстите,Светът на Формите,Светът без форми и Светът на пълното разрушение на пагубните желания.

БУДА

Светът на формите е свят съставен от тънка субстанция ,която генерира звук. В Дао съществува такаво вярване- в началото беше пустотата Удзи/неизвестното/ от вакуума се образуват две форми- ИН и Ян.Комбинацията от взаимодействие между ИН-Ян образува енергията ЦИ или колебания на вибрация и това поражда всичко съществуващо.

В традициите на австралийските аборигени звука Джидеридо е участвал в сътворението на света.В много от легендите на африканските племена,се разказва ,че света е създаден от звука.В легендите на Популвух се казва,че живота на първите хора е даден с помощта на словото.В Полинезия и близкия Изток боговете и богините удряли Гонгове или свирели на раковини,за да създадат света.Към това можем да добавим най-съвременните научни данни и да помислим как това има връзка с древните легенди.

Как честотата образува геометрично правилни форми.

старинни дърворезби орнаменти

Като начало трябва да се запознаем с това,как честотата генерира геометрично правилни фигури :

геометрически правилни форми образувани от звук

През 1896 година Робърт Хук направил експеримент с метални частици и остановил,че при определена честота на звука те приемат правилни геометрични форми

Съществуват два типа потоци- ляв и десен.Това е така наречената дуалност на нашия свят.Мъжко и женско,съзидание и разрушение,логическо и образно,светлина и тъмнина.Тръгваме наляво и зазвучава песен. Песента това е алегория на вибрацията,която структурира пространството и създава геометрични форми.Надясно- приказка разказва.Това е информационна мисъл-форма,която надделява в цялото съществуващо пространство- това е честотата,която съдържа в себе си цялата основна информация – витражите,ДНК,числото Пи.

Тоест Пушкин с две думи ни е предал дълбоката същност на мирозданието- дуалността.Малко от нас знаят,че Пушкин е бил почетен член на Руската Академия на Науките и е оставил след смъртта си научни трудове,където е изобразил основните ритми на човечеството като вълнообразна структура с определени цикли,по които се развива и повтаря цялата история.Според Пушкин в Космоса няма нищо освен вечно движение.Вечно защото се извършва в кръг и няма нито начало нито край.Това движение е равно на 0,защото има две посоки- по часовниковата стрелка -мъжко и обратно на часовниковата стрелка-женско. В космоса няма произволност и случайности- Космосът -това е строг ред.

древни изображения на космическия поток

Звукът се проявава като вълна само в двуизмерна плоскост. Ако поставим звука в 3 измерения ще получим спирала. Сега да се опитаме да си представим спиралата в четири измерения.Като начало ще ви покажа как изглежда четириизмерен куб- той се нарича хиперкуб.

хиперкуб

В символиката най-близо до него е този символ :

Сега знаейки принципите на четирите измерения да видим как изглежда спиралата в четвърто измерение- това е така нареченото „торсионно поле“.

А ето как в орнаментиката на различните култури са представени торсионните полета :

Светлината също има свое звучене.За разлика от звука тя се измерва килохерца – тоест в херцове умножени на 10-12 степен.Именно дуалната вълнова природа на светлината демонстрира великият екперимент на квантовата физика с две прегради първо описан от Томас Юнг.Цвета на светлината зависи от нейната честота.

всяка спирала има свое количество цикли или колебания в секунди и своя амплитуда

Потоци и Чакри / чакра- чекрък-колело/

Пресичането на двата потока,които разгледахме по-рано се образуват енергийни центрове,които на нашето ниво се наричат чакри.

Най-простия символ за възходящия и низходящия поток и чакрите на тяхното пресичане се явява КАДУЦЕЙ.

А ето рисунка на полето,която показва два потока в хоризонтала и два във вертикала седем чакри по вертикала и четири по хоризонтала.Това е енергийният кръст на човека.

Келтските,скандинавските орнаменти представят тези потоци и торсионни полета,които те генерират.

Квантова Генетика- Безсмъртие и Вечна Младост

Законът на Седемте Ноти и Днк

Основи на вълновата генетика

Портрет по Снимка за Подарък