Масаж с вулканични камъни: нежна грижа за тялото

1
139
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Тънкостите на масажното изкуство се усвояват в продължение на хилядолетия. Една от най-древните процедури, практикувана за затопляне на цялото тяло и отпускане на мускулите, се нарича hot stone massage или в превод от английски – масаж с вулканични камъни. За произхода на терапията се носят много легенди.

За пръв път азиатските народи са използвали горещите камъни преди повече от 4000 години. Топлината, която те излъчвали, помагала за облекчаване на стомашни болки и подобряване на функциите на редица вътрешни органи. Америка е сред държавите, където масажът бързо придобил популярност. Вулканичните камъни намерили приложение и в грижите за красотата. Те са използвани за ексфолиране и постигане на гладкост и мекота на кожата.

В съвременните спа центрове терапевтите модернизират процедурата, но ползите от прилагането на вулканични камъни върху тялото на масажирания не се променят. Доказал своята ефективност, масажът бързо се превръща в любима спа терапия за една голяма част от любителите на уелнес услугите.

Каква е същността на масажа с вулканични камъни

За да практикуват процедурата, терапевтите избират предварително обработени плоски и гладки камъни от вулканичен тип скала, наречена базалт. Те са с различна форма и размери в зависимост от частите на тялото, върху които ще бъдат поставени. Основно свойство на камъните е задържането на топлина за дълъг период от време. Преди да пристъпи към масаж с вулканични камъни, терапевтът поставя камъните в затоплящ уред. Топлината отпуска мускулите на тялото, а комбинацията от нежните движения на терапевта и приятната обстановка в спа центъра създават уникално усещане за спокойствие и наслада.

Горещите камъни обикновено се поставят върху гърба, стомаха, ръцете и краката на масажирания. В някои случаи, съобразено с индивидуалните особености на масажирания, терапевтът нагрява с вулканичните камъни своите длани и след това с леки движения масажира тялото на клиента. По време на терапията няма опасност от изгаряне по кожата. Температурата на загретите камъни е напълно подходяща за провеждане на масаж с вулканични камъни, без да се нарани тялото на масажирания.

Физическите и емоционалните ползи от процедурата

Терапевтичните камъни притежават огромна лечебна сила. Топлината, която излъчват,  помага за облекчаване на мускулното напрежение и болка. Нежните и плавни движения увеличават притока на кръв към засегнатата област и намаляват мускулните спазми. Подобрената циркулация премахва токсините и улеснява пренасянето на хранителни вещества и кислород до всяка част от тялото. След масаж с вулканични камъни значително се подобрява подвижността на ставите и се улеснява движението.

Процедурата действа и върху емоциите и значително намалява тревожността и стреса, особено при хора, подложени на ежедневно натоварване. Терапията с вулканични камъни може да замени сънотворните лекарства, защото отпуска тялото, помага при проблеми със съня и успокоява нервната система.  Вулканичните камъни повишават потока на енергия в целия организъм. Те са ефективно средство, допълващо лечението на редица хронични заболявания.

Няколко полезни съвета преди масаж с вулканични камъни

Безспорно масаж с вулканични камъни се практикува не просто като релаксиращ метод, но и като средство за алтернативна медицина. За да извлечете всички ползи от процедурата, съветваме ви да разговаряте със своя терапевт в спа центъра. Не се притеснявайте да съобщите, ако камъните са прекалено топли за вашата кожа или натискът върху тялото е твърде силен. Винаги може да споделите за всички неразположения, които изпитвате по време на масажа. Още в началото уведомете професионалния терапевт за вашето здравословно състояние или различни оплаквания, които имате. Професионалистите бързо ще анализират потребностите и специфичните ви нужди.

За да сте сигурни, че ще получите максимално удоволствие и наслада от проведената терапия, както и ще постигнете най-добър ефект върху здравето си, посещавайте винаги спа центрове, с доказано високо ниво на предлаганите услуги и висок професионализъм. Спа център Este Fitness & Spa предлага масаж с вулканични камъни в приятна и изискана обстановка, а терапевтите в спа комплекса с радост ще посрещнат всички ваши желания и ще гарантират за професионалното изпълнение на всяка процедура.

Последни публикации в блога

Тънкостите на масажното изкуство се усвояват в продължение на хилядолетия. Една от най-древните процедури, практикувана за затопляне на цялото тяло и отпускане на мускулите, се нарича hot stone massage или в превод от След серията от почивни дни рутината и ежедневните задължения отново вземат превес над моментите на релаксация и спокойствие през зимата. Мнозина от нас пренебрегват грижите за здравето и красотата, вглъбени в тревоги и Началото на новата година е най-подходящото време за поставяне на нови цели и обещания. След eуфорията по празниците идва време за равносметка на изминалата година и вдъхновение за нови успехи и постижения. Началото В продължение на хиляди години древните народи по света са изследвали лечебните свойства на различни растения. Натрупаните познания са се предавали от поколение на поколение, достигайки успешно до наши дни. Една от най-древните В последните дни от годината предстоят дългоочаквани пътувания, интересни срещи и прекрасни моменти с роднини и приятели. Ето че Коледа е на прага ни. Настъпва най-приказното време от годината, което носи надежда, любов Месец декември е изпълнен с празнични вълнения, приятни спомени и весело настроение. За съжаление, този период от годината е свързан и с най-много вирусни атаки. В разгара на грипния сезон е необходимо да Покрай ежедневните задачи и предизвикателства на работното място хората често забравят да спортуват и отделят по-малко време за себе си. Истината е, че тренировката е изключително важен фактор за поддържането на стройна фигура Широка гама от лечебни и отпускащи терапии Професионалните терапевти в спа център Este Fitness & Spa познават отлично различните масажни техники и са усвоили изкуството на спа процедурите до съвършенство. Те владеят редица Остава по-малко от месец до Коледа – любимото време от годината, когато цялото семейство се събира у дома. Приготовленията вече започнаха и много къщи блеснаха с коледна украса. Еуфорията преди настъпването на празниците