Ето с кои храни можем да горим мазнини

1
154
Добави коментар
svetla58
svetla58

Независимо какъв е начинът ви на хранене – дали спазвате някакъж режим, дали сте веган или вегетарианец, или просто си похапвате от всичко по малко – то има някои храни, които биха ви повлияли много добре, ако ги включите в менюто си.И въпреки че експертите имат противоречиви мнения дали един вид храна може сам по себе си да изгаря мазнини, то всички са съгласни, че може да имате резултати, ако включите повече храна, която стимулира метаболизма, подобрява храносмилането и ви помага да се чувствате пълноценни.

Ето и кои храни може да консумирате по-често:
Храни богати на пробиотици

Пробиотиците във ферментирала храна, като в киселото мляко или суровите туршии, улесняват способността на храносмилателната ви система да разгражда храната по-добре, което означава, че получавате повече хранителни вещества от останалите храни, които ядете, което води до усещане за ситост за по-дълго.

Сьомга

Колкото и противоречиво да звучи, рибата с високо съдържание на здравословни мазнини може да ви помогне да горите мазнини. Сьомгата е особено добър избор за източник на протеин, тъй като съдържа Омега-3 мастни киселини, които се борят с възпаленията. Мазнините също така помагат да се чувствате сити за по-дълго.

Авокадо

Те са пълни със здравословни за сърцето мазнини и фибри, както и калий, който предотвратява задържането на вода. Също така съдържа магнезий, който е от решаващо значение за здравословното отслабване, защото активира стотици ензими, които контролират храносмилането и усвояването на протеини, мазнини и въглехидрати. Магнезият също е необходим на инсулина за отваряне на клетъчните мембрани за глюкоза, така че да запази кръвната захар в баланс, който е жизненоважен за отслабването. Когато кръвната захар е небалансирана, излишната глюкоза се съхранява като мазнини.

Яйца

Яйцата предлагат перфектната комбинация от протеини и мазнини, осигурявайки дълготрайна ситост, като същевременно намаляват апетита и спадането на нивата на кръвната захар, които често води до желание за храни, съдържащи захар.

Ядки и семена

 Суровите ядки и семената също имат високо съдържание на магнезий (като бадеми, пекани и тиквени семки) и съдържат здравословни мазнини, които могат да намалят мазнините в корема.

Цитруси

Портокалите са известни с подсилващото имунитета витамин С – но мисли ли сте за метаболитните ползи от нискокалоричния плод? Цитрусовите плодове алкализират тялото, което е ключово за насърчаванетл на загуба на мазнини и подсилване на цялостното здраве. С високо съдържание на разтворими фибри, портокалите (както и грейпфрутите) помагат за поддържането на бактерии в червата ви здрави, намаляват апетита и спомагат за премахване на мазнините.

Листни зеленчуци

Тъмните листни зелени са с високо съдържание на естетвеното анти-стрес вещество, а именно магнезий – стресът има пряка връзка с теглото. Също така листните зеленчуци съдържат важни фибри и хранителни вещества за цялостно здраве, чувство на ситост и изгаряне на мазнини. С много желязо в тях, за да помогнат да пренасяте кислород в цялото си тяло, те ви помагат да бъдете по-ефективни в тренировките си и даизграждате мускулна маса също. А колкото повече мускулна маса имате, толкова повече мазнини изгаряте.

Горски плодове