Над какво да помислим преди да сложим газово?!

2
134
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Над какво да помислим преди да сложим газово?!

Автомобилната газова уредба е система, монтирана в превозно средство, така че да може да се захранва с автогаз ( пропан-бутан ). По-икономично е да управлявате автомобил с автогаз, отколкото да го карате на бензин или дизел, тъй като цената за закупуване на автогаз в повечето европейски страни е почти на половината от цената за бензин или дизел.

Въпреки това, ако вашата кола не идва с фабрично монтирана LPG система и искате да я добавите към колата си, има редица неща, които трябва да имате в предвид, преди да си монтирате газова уредба.

– Газ сервизи – Колко дълга е гаранцията за системата – Колата се нуждае ли се от допълнително смазване – Разберете какво казват другите потребители за различните газови уредби / модели и дали има такива монтирали вече на автомобил като вашия.

Професионален Газ Сервиз

Задължително трябва да се обърнете към оторизиран газаджия, който да ви постави газовата система. Някои марки газови уредби си имат и собствени представителства, но те не са много и не е гаранция че те ще са по-добри от други. Мненията на потребителите тук са много важни! Можете и сами да опитате, но при по-новите автомобили това е доста по-трудно и е по-вероятно ако изобщо не разбирате от автомобили да повредите двигателя си и то доста, което няма да ви струва малко да ремонтирате после. Прецизността, особено при газовите инжекциони, още повече при течна фаза е изключително важна, както и точно и правилно настройване на синхронизацията и софтуера. Ние не ви съветваме да ползвате готови китове.

Обикновено инсталацията варира между няколко часа или няколко дни в зависимост от автомобила ви, по-вероято е да се наложи да си оставите автомобила в сервиза. Добре е да се въоръжите с резервен автомобил, хотел или по-възможност газаджията да е от града ви ( това е доста трудно имайки в предвид, че в България трудно се намират добри майстори за всичко ).

Точно както трябва да обслужвате колата си, трябва да обслужвате и вашата газова система. Препоръчително е да проверявате и обслужвате системата на всеки 10-20 000 изминати километра и / или веднъж годишно (в зависимост от системата).

Гаранция ?!

Според марката на газовата система зависи обикновено и гаранцията. Принципно варира между 2 и 5 години, но зависи и от цялостната конфигурация, тъй като за някои автомобили се комбинират вариации от различни производители, в такъв случай гаранцията може да бъде от 2-3 години за цялостната система.

Добре е да се обърнете към дилъра на марката ви / производител и да попитате, дали гаранцията на автомобила ви ще се наруши ако сложите газово. При повечето производители, обикновено няма проблем, има случаи в които дори насърчават монтирането на газова система. Сервизите понякога успяват да се сдобият и със специални споразумения, добре е да попитате вашия монтажник.

Допълнително смазване ?!

Ще пиша повече за смазването и кога се налага в друга статия, но за сега нека да кажем, че някои двигатели имат изпускателни клапани, които се нуждаят от допълнителна грижа, ако не искате горещият газ да ги изгори и / или да повреди двигателя. Така че трябва да си купите лубрикатор, който да се погрижи за тези клапани. Ще ви трябва около един литър смазка за 10 000 километра.

Всеки газаджия има своя собствена база данни с информация дали определена марка и тип двигател на автомобила се нуждаят от допълнително смазване с дадената газова система или не. За съжаление тези бази данни са поверителни, но с удоволствие ще ви помогнат да разберете, като ги попитате за колата и двигателя. Освен това, няма какда не ви споменът, тъй като това дава и отражение върху ценообразуването на крайното изделие.

По-подробна статия можете да намерите тук: смазване на клапани

Потребителско мнение

Разберете какво е мнението на други потребители дали за газовата система която някой е препоръчал или пък за дадения газ сервиз. Можете да проверите и дали вече няма други, които са конвертирали подобен или същия като вашия автомобил. Ако не притежавате екзотична кола, шансовете да сте първият, който иска да инсталира LPG система на конкретен автомобил, са много малки. Така че разберете кои газови системи вече са инсталирани на автомобил като вашия. Имайте в предвид, че не трябва само да гледате модела си, но и спецификациите на двигателя, тъй като има случаи в които един и същи модел, две различни години съответно два различни двигателя със сходни характеристики, различен софтуер съответно вероятно и различна газова система ще прилегне на него и т.н.

Трябва да обърнете внимание на някои неща: – колко време е необходимо за калибриране на системата с двигателя; – има ли известни някакви непредвидени проблеми с инсталацията – дали професионалистите в газ сервиза са инсталирали грижливо системата, ще си проличи по прилежността, като огледате автомобила; – колко е нараснало потреблението или се е изравнило (процентът между различните двигатели може да варира) – има ли спад на мощност

Препоръки

Бихме препоръчали за България да си подберете правилния газ сервиз, не по местоживеене, а според отзивите на потребителите. Вижте дали уебсайтът на дадения сервиз случайно няма галерия с извършени монтажи, разбира се имайте в предвид, че ако в действителност са добри, ще са натоварени и надали са успели да качат всички автомобили, но все пак ще е голяма галерия.

Като бонус, ние ще ви препоръчаме един Газ сервиз в гр. София с много отзиви от своите потребители и над 4 000 поставени газови системи и съответно доволни клиенти. Можете пре спокойно да се обърнете към GazServiz.net <– Посетете сайтът им за повече информация.

Газ Сервиз.нет ЕООД – Газови уредби / инжекциони / газово – продажба, монтаж, сервиз, профилактика.

Топ цени и богат над 10 годишен опит. Свържете се с нас сега! https://gazserviz.net Тел.: 0897 25 27 27

Адрес на сервиза: гр. София, кв. Горубляне, ул. Павел Красов 24