Класация на топ пчелните продукти

2
262
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Тъй като следните редове целят да бъдат част от лесно смилаем информативен интернет блог, а не претендират да са високо изискана художествена литература, бихме искали да си признаем, че и за нас бе трудно да класифицираме по полезност всички пчелни продукти, но пък вие ще прецените дали сме се справили добре. Все пак не е лесна задача да се направим тяхна класация, тъй като реално всички пчелни продукти са полезни за нас хората. Да не забравяме думите на Айнщайн, който е казал, че ако останем без пчели, ни дава не повече от 4 години живот…

И за да не губим повече време в прелюдия преминаваме направо към темата ни, представяйки ви нашата класация за най-полезни пчелни продукти:

1. Пчелно млечице

Пчелното млечице, което англоговорящите, или поне разбиращите английски език хора ще срещнат под названието Royal Jelly ( кралско желе) , е кръстено не случайно така. Наричано е кралско желе, защото с него се захранват личинките на бъдещата Майка кралица, а самата тя го консумира през целия си живот. То, за разлика от повечето пчелни продукти, не се събира от цветята, а е лично изобретение на пчелите – работнички, които ако живееха в света на хората, нямаше изобщо да се бавят, за да го патентоват. 

Кралското желе, или пчелното млечице, е уникален продукт, представляващ смес от мед, пчелен прашец и ензими, собственоръчно приготвен от пчелите – работнички с цел осигуряване на дълголетие на тяхната майка кралица/царица. Благодарение на него тя успява да живее около 6 год., докато една обикновена работничка – пчела едва около 3- 6 седмици. 

Цялата класация вижте на сайта на EcoSapiens.bg