САЩ въвеждат визови ограничения за бременни жени

1
140
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп публикува нови визови правила, насочени към ограничаване на случаите, когато бременни жени пристигат в САЩ, за да родят там и детето им да получи американски паспорт.

Според американското законодателство децата, родени  в страната получават американско гражданство и така разкриват възможност за американски паспорт и на останалите членове на семейството.

Според новите правила бременните ще минават на интервюта и трябва да посочат друга съществена причина за пътуване до Съединените щати.

Въпросът е как консулските служители ще определят дали една жена е бременна. Те нямат право по време на визови интервюта да питат дадена жена дали е бременна или възнамерява да забременее.

Туризмът с цел раждане е доходоносен както в САЩ, така и в други държави. Компании публикуват реклами за този бизнеса и взимат до 80 000 долара, за да улеснят пристигането, като предлагат хотел и медицински грижи. Много жени пътуват от Русия и Китай, за да родят в САЩ.