Били Айлиш е голямата победителка на наградите „Грами“

1
101
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Американската поп звезда Били Айлиш е голямата победителка на наградите „Грами“. Тя спечели 5 статуетки, включително в категорията „Песен на годината“. Церемонията тази година обаче беше белязана от тъжната новина за смъртта на Коби Брайънт.

Церемонията по връчването на наградите „Грами“ се проведе в спортния комплекс „Стейпъл сентър“ – мястото, където премина кариерата на Коби Брайънт. Неочакваната вест за трагичната му смърт в катастрофа с хеликоптер помрачи бляскавото събитие. Музикалната индустрия отдаде почит на звездата.

Алиша Кийс: Днес сме тук на най-голямото музикално събитие. Но за да бъда честна с вас, ние изпитваме ужасна тъга, защото Лос Анджелис, Америка и целият свят загубиха герой.

18-годишната Били Айлиш се превърна в голямата сензация на вечерта. Поп изпълнителката триумфира с пет статуетки, включително за албум, песен, запис на годината и най-добър нов изпълнител. Грабвайки наградата за най-добър албум, Айлиш подобри постижението на Тейлър Суифт за най-млад артист, получил отличието.

Били Айлиш: Толкова други песни заслужават това. Благодаря ви много! Това е първото ми Грами. Никога не съм мислила, че ще ми се случи.

Тийн звездата стана и първият човек, спечелил във всички категории от „голямата четворка“, след Кристофър Крос през 1981 година.