Престъпленията на Съюзниците далеч надвишават тези на Третия райх: Съдбата на немците след Втората световна война

1
111
Добави коментар
setlans
setlans

Престъпленията на Съюзниците далеч надвишават тези на Третия райх. Статията е извадка от книгата на Джон Уеър „Войната на Германия: Произходът, последствията и зверствата след Втората световна война„.

В края на Втората световна война, в нарушение на Атлантическата харта, между 12 и 19 милиона германци са прогонени от отдавна установените си домове в Източна Прусия, Померания, Бранденбург, Силезия, Мемел и Балтийските държави, Данциг, Полша, Чехословакия, Унгария, Югославия и Румъния.

Това масово експулсиране на етнически германци от домовете им се случва, докато текат Нюрнбергските процеси, които осъждат служителите на Третия райх за масови депортации на евреи и цигани.

Изселванията на германците, извършени от Съюзниците, надвишават по брой депортациите, извършени от Третия райх. За разлика от Израел, Германското правителство не изисква репарации за изгонените немци. Вместо да бъдат обезщетени за жертвите, германците плащат обезщетения на евреите, като сумата нараства с годините.

Броят на германците, загинали вследствие на експулсиите съперничи на броя на жертвите на Холокоста. И най-важното е, че са по-добре документирани, за разлика от тези на Холокоста. Според изчисленията, 25% от експулсираните немци са загинали – над 4 750 000 души.

Докато близо 5 милиона немци умират от глад, студ или просто са убити, заради това, че са немци, френският главен прокурор в Нюрнберг обявява, че депортациите на Третия райх са „един от ужасите на нашия век“.

11 милиона германци са убити след Втората световна война

Това се казва в книгата „Зловеща реколта: Опитът на Съюзниците да унищожат Германия след 1945 година„. Важността на тази книга идва от това, че тя е написана по времето, когато всичко това се е случвало и включва коментари на очевидци.

Факт е, че информацията, която можете да откриете в книгата е шокираща. Тя показва, че победителите от Втората световна война са използвали стратегии и тактики много по-зловещи от тези на Третия райх. Политиката на Съюзниците е била да унищожи немското население чрез убийства, робски труд, глад и масови изнасилвания на жените.

Четири милиона немци са убити при етническите прочиствания, извършени от руснаци, поляци, чехи и сърби, според германския премиер Конрад Аденауер.

Пет милиона немци са умрели от глад в окупирана Германия, според изчисленията на канадския автор Джеймс Бак, а два милиона германски войници умират в плен на Съюзниците.

Лицемерието през и след Втората световна война

По време на Втората световна война, американците прогонват японците, живеещи в страната, от домовете им, закриват бизнеса им и ги изпращат в концентрационни лагери.

Евреите депортират палестинци от Палестина от 1947 година насам. Газа е най-големият концентрационен лагер в историята на света!

Сталин депортира милиони руснаци в концентрационни лагери, известни като ГУЛАГ. Повечето от хората не са излезли живи от тях.

Така че е някак странно само германците да биват наказвани за депортациите, които са извършили, имайки предвид и това, че в сравнение с останалите, техните са като капка в морето.

Докато четете книгата на Джон Уеър, имайте предвид, че не четете неговото лично мнение, а факти, документирани от много историци и публикувани от издателства, като: Harvard University press, Yale University Press, Basic Books и Palgrave Macmillan.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / Institute for Political Economy Paul Craig Roberts Заглавна снимка: Американски войник охранява немски затворници в лагера Ремаген, Truman Library Photographs