Жан-Пол Готие напуска модната индустрия

1
160
Добави коментар
svetla58
svetla58

Жан-Пол Готие напуска модната индустрия. Той прави това в годината на 50-годишнината от началото на кариерата си, която започна на 18-годишна възраст под строгото ръководство на Пиер Карден. Шоуто в Париж на 22 януари беше последното за него. Няколко дни преди това събитие, дизайнерът сподели новината в instagram и twitter под формата на хумористично видео и обеща, че „Готие ще продължи да съществува“. Също така намекна, че работи върху нов проект, за който той ще сподели скоро.

„Всъщност аз съм много щастлив човек. Нека просто да направим страхотно парти и да му се насладим “, каза Готие в разговор с Vogue зад завесите на парижко шоу. Шоуто имаше голям успех: някои от иконите на английската поп музика изненадаха публиката с изпълненията си- Джордж и Катрин Ринже от Les Rita Mitsouko. Някои от най-упсешните модели също уважиха дизайнера – Джиджи и Бела Хадид, Коко Роча, Джоан Смолс, Карли Клос, Ясмин Льо Бон, Ерин О’Конър и Карън Елсън.

 “Много от моделите, които много обичам, дойдоха тук специално, за да участват в моето шоу. Щастлив съм”, сподели емоциите си Готие. Британският модел Карън Елсън от своя страна каза: „Познавам Готие от 25 години и той означава много за мен. Той е феноменален и напълно олицетворява бохемския Париж. Да бъда тук днес е чест за мен. “