Хитри трикове за вътрешно оформление

1
146
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ефектното разпределение и оформление на пространството не винаги е в пряка зависимост от големи суми пари. Достатъчни са само няколко нестандартни и модерни подхода, за да преобразите жилището, вилата или офиса си. Всяко място е от значение.

Домът е нашата крепост. Там се чувстваме спокойни и сигурни. Там сме всевластни господари. Обстановката трябва да ни подхожда и допълва. Нужно е да действате детайлно и внимателно към избрания вътрешен дизайн. Оптимизирането на необходимостта с модерните тенденции ще ви осигури спокойствието и самочувствието, от което се нуждаете.

Отворените помещения, светлите багри и няколко на брой прозорци могат да направят чудеса с обстановката. Това ще е притегателният център на цялото семейство, затова предвидете всичко, от което може да имате нужда. Голям диван, повече столове около масата, бар плот за бърза закуска – навиците от ежедневието ви ще подскажат точно концепцията.

Вилата е най–желаното място за почивка. Нейното обзавеждане трябва да следва естественото продължение на средата, в която се намира. Ако е плажна къща, заложете на светлите тонове, съчетаващи в себе си пясъчните нюанси и тюркоазените отблясъци на водата. Ако пък се радвате на планинска хижа, дървото и красивият изглед към гористите местности ще ви приобщят към снежната обстановка.

Разположете огромен дневен тракт на първия етаж (ако имотът ви го позволява). Това ще е общото място за приятни разговори, смехове и игри. Спалните трябва да са достатъчно, за да предложат почивка и на очаквани, и на неочаквани гости.

Офисът не е на последно място в списъка. Това е може би най – обгрижваното помещение, което се радва и дълготрайното ви присъствие. За съжаление често пъти си даваме сметка, че прекарваме там повече време, отколкото у дома. Направете го удобен и напълно по ваш вкус. Даже няма да е лошо, ако внесете елементи от домашната обстановка. В напрегнатите мигове това може да е спасителният пояс за запазване на самообладание.

Обособете си кътче за отмора. Никой не може да работи без прекъсване. А понякога честите почивки са единственият начин да запазите доброто си настроение и висока продуктивност.

Не винаги ултрамодерното ще ви е от полза. Твърде изчанчените модели не са за всеки. И не защото не сте ценители, а може би тъкмо обратното. Традиционното удобство в съчетание с качествени материали ще ви носи онази наслада от обитаването на дадено помещение, която изпитвате само когато се чувствате завършени.

Съветите за вас даде Милена Добрева от Она Дизайн