20 тънкости за перфектен гел лак и свалянето му

2
139
Добави коментар
gala.vision
gala.vision

През последните години гел лакът измести обикновения лак и върна много дами в салоните, благодарение на неговия безупречен вид и трайност.

Лекотата и свободата, с които се създават истински декоративни шедьоври, заплениха почитателките на арт маникюра. 

Професионалистите, с които работим, споделиха следните съвети за възможно най-дълготрайни резултати и безопасно сваляне на покритието:

Първо. Придържайте се към една система: 

Уверете се, че използвате праймер, база, цвят и топ на един и същи производител. Ако смесвате и напасвате различни марки, е възможно да се сблъскате с редица проблеми като:

отдръпване от краищата, надигане на гел лака, набръчкване, пожълтяване на топа или цвета, трудно сваляне.

Всеки производител осигурява съвместимост на продуктите от дадена система, така че ако желаете професионални резултати, подхождайте професионално.

Второ. Опознайте клиента: 

Идеалният клиент е онзи, който има хубави естествени нокти и няма претенции гел лакът да издържи повече от 2 седмици. На практика, обаче, гел лакът не е подходящ за всеки – някои клиенти са безпощадни към ноктите си – чоплят ги или ги гризат (онихофагия).

За тях укрепването или ноктопластиката (с гел или акрил) са единственият вариант. 

Трето. Не претупвайте нещата: 

Посветете нужното време на всяка стъпка от процедурата – от оформянето, изпиляването и матирането на нокътната плочка – до почистването областта на кутикулите.

Ако внимавате, това ще ви спести повече време, отколкото да поправяте грешки впоследствие.

Четвърто. Работете всяка ръка поотделно: 

Изпилете и нанесете праймер на всяка ръка самостоятелно, вместо да третирате и двете ръце наведнъж. Първо обезмаслете ноктите на едната ръка, поставете базата и след това, докато вече обработените нокти се полимеризират в лампата, повторете същото и с другата ръка.

По този начин се осигурява максимално свързване на продуктите един с друг, не рискувате вие или клиентът неволно да омаслите или да залепнат влакна от дрехите върху ноктите чрез допир.

Пето. Работете маникюра на сухо: 

Избягвайте накисване във вода, употреба на масла или лосиони преди началото на маникюра с гел лак. По този начин той ще бъде наистина дълготраен.

Шесто. Професионално – с праймер: 

Винаги използвайте обезмаслител преди базата, тъй като той действа като двойно залепващо тиксо между естествения нокът и следващия слой и предотвратява надигане, причинено от съдържащите се в ноктите вода и мазнина.

Седмо. Развъртане, а не разклащане: 

Обърнете шишенцето гел лак с капачката надолу и го разтъркайте между дланите си в продължение на 30 секунди. По този начин позволявате на утаените пигменти да се смесят – цветът и смолата се хомогенизират, без да се образуват балончета.

Не разбивайте енергично. Така е вероятно да се получат балончета, които после не можете да махнете при нанасянето.

Осмо. Тънкото си е тънко: 

Не трябва гел лакът да стои дебело върху ноктите. Не се опитвайте да покриете с цвят изцяло още от първия слой. Това може да доведе до прекалено наслояване и непълно полимеризиране, което от своя страна да надигне гел лака след няколко дни.

Работете на тънки слоеве, дори и да ви се струва, че първият слой не е покрил цялата повърхност.

Девето. Потопете, завъртете и изцедете: 

Потопете четката в гел лака, завъртете я около гърлото на шишенцето и отцедете излишното, като оставите малка капка на върха на четката.

Нанесете капката близо до областта на кутикулите, с овално движение на четката по посока на кутикулите разнесете продукта надясно и наляво. Минете свободния край с останалото количество.

Десето. Колкото повече, толкова повече: 

Когато използвате светли или прозиращи цветове, е по-добре да нанесете три тънки слоя, отколкото два дебели, които е вероятно да се разтекат встрани или да не се полимеризират в сърцевината си.

Единадесето. Фиксирайте слоя: 

Ако забелязвате, че гел лакът се отдръпва от краищата, опитайте да работите пръстите два по два, като фиксирате в лампата за по 5 секунди, за да продължите спокойно към следващите пръсти.

Съвременните UV/LED лампи са снабдени с таймер за 5 секунди точно за тази цел. Накрая полимеризирайте цялата ръка за определеното от производителя време. 

Понякога причината за отдръпване се крие в несъвместимост между продуктите. Опитайте да нанесете гел лака, след като избършете лепкавия слой на базата.

Ако и това не върши работа, е възможно продуктите да са с изтекъл срок на годност.

Дванадесето. Трик с четката: 

Случва се хубави марки гел лак да имат неудобни или непрактични четки, с които нанасянето е предизвикателство.

За втория слой на гел лака можете да използвате четка за гел. По този начин ще постигнете прецизно нанасяне, пълно и равномерно покритие.

Тринадесето (не е фатално). Измайсторете декорация: 

Когато използвате гел лак или гелова боя за рисуване, не забравяйте, че ако не се получи от първия път, имате втори шанс! Избършете със спирт или течност за лепкав слой и започнете декорацията отначало. Всички детайли, които не са полимеризирани, подлежат на корекция.

Гел лаковете Mixcoco са силно пигментирани и не се разтичат, затова са подходящи и за рисуване.

По принцип гел лаковете се самоизравняват, за да не стоят на „четки“. Така че, най-добре за декорации за използвате предвидените за целта продукти – гелови бои, спайдър гел, 3D гел-паста и 4D гел моделин за нокти.

Четиринадесето. Гел лак върху гел или акрил: 

Когато нанасяте гел лак върху покритие с гел или акрил, спокойно прескочете нанасянето на база и преминете директно към цвета. Единствено се уверете, че сте запечатали добре свободния край с гел лак и топ.

Като спестите един слой база ноктите и няма да изглеждат прекалено обемни.

Петнадесето. Нека бъде светлина: 

Добрата светлина на работното място е ключова. Завъртете всеки пръст под лампа или на добре осветено място – във всички посоки, за да проверите за балончета, неравности и недобре покрити с топа участъци.

Направете го преди да полимеризирате в UV/LED лампата за нокти.

Шестнадесето. Странно, но факт: 

При клиенти, на които гел лакът не се задържа, опитайте да запечатате свободния край само с базата и топа, но не и с цвета.

Седемнадесето. Прецизно почистване: 

Ако изцапате кутикулите или страничните гънки с гел лак, използвайте клечка за зъби, дървен или метален избутвач, за да поправите щетата преди полимеризирането.

Осемнадесето. Изберете своя еликсир: 

Течностите за сваляне на гел лак са за предпочитане пред чистия ацетон. Освен че са обогатени с масла, витамини и аромати, които не са толкова агресивни към кожата, не се изпаряват толкова бързо и са специално разработени за разграждане на гел лака.

Деветнадесето. Жега, жега: 

Свалянето на гел лака се случва по-бързо при по-висока температура. След като завиете ноктите във фолио, увийте всяка ръка в топла и влажна кърпа, а след това завийте и двете ръце в суха кърпа.

Гел лакът ще започне да се отделя за нула време.

Двадесето! Двойна база: 

Нанесете два слоя база или използвайте каучукова база. Вместо да накисвате ноктите в ацетон при сваляне, изпилете топа и цвета с пила (с електрическа пила няма да хванете мускулна треска) до базата.

По този начин няма да увредите естествените нокти.

Още полезни статии от блога за маникюр:

Искаш ли да получаваш нови известия за статии, новини и промоции?Абонирай се за блога за маникюр на Noktoplastika.Net

Свързани