Феновете на „Левски“ протестират пред Народното събрание

1
168
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Феновете на „Левски“ се събират на площад „Народно събрание“, за да протестират в подкрепа на любимия си клуб.

Те се организират в социалните мрежи, а присъствие са заявили близо 350 фена. Началото на протеста е обявено за 12:00 ч.

Недоволството на „сините“ фенове е породено от последните събития около финансовия благодетел на клуба – Васил Божков. Преди дни прокуратурата му повдигна 7 обвинения. В момента бизнесменът, който е собственик на основния спонсор на клуба, е в чужбина и заяви, че няма намерение да се връща у нас, защото се страхува за живота си.

Преди да се намеси прокуратурата, Божков инициира две срещи с феновете на „Левски“, на които заяви, че няма да може да издържа клуба, ако промените в Закона за хазарта бъдат приети от Народното събрание. Те бяха одобрени на първо четене.

Това провокира среща на част от фракциите с министър-председателя Бойко Борисов. На нея премиерът заяви, че най-добре ще е акциите на клуба да преминат в ръцете на привържениците.

Последните събития поставят под въпрос финансовата стабилност на „Левски“ и възможността да клуба да изплаща задълженията си. До 5 февруари „сините“ трябва да изплатят 30 хил. евро към агенция, за да не загубят 3 точки от актива си в първенството. Трябва да бъдат направени и договорените вноски към НАП.