Румен Петков: Някой подучва Цветомир Найденов и прави много груба грешка

1
116
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Това са грозни внушения и този, който подучва този човечец (Цветомир Найденов) прави много груба грешка. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ по bTV бившият вътрешен министър (в периода 2005 – 2008 г.) Румен Петков.

В интервю за предаването „Тази сутрин“ бившият бизнес партньор на издирвания бизнесмен Васил Божков намеси и името на Петков: „Румен Петков беше вътрешен министър, когато застреляха Манол Велев, нито откри убийците, нито откри поръчителя и е личен приятел на Васил Божков“.

Бившият вътрешен министър отговори още вчера на тези думи, днес той нарече Найденов „мизерабъл“.

„Със същия успех мога да питам за периода 2001-2005 г., като ставаха по средно 25 брутални убийства годишно, всъщност главният секретар на МВР тогава Бойко Борисов прикривал ли ги е, организирал ли ги е. Това са абсурди. Какво? Аз сега да питам за убийството на Илия Павлов и какво е мястото на главния секретар Бойко Борисов? Главният секретар, който и да е той, има далеч по-големи оперативни правомощия от тези на министъра“, коментира Петков.

Той отново потвърди, че познава Васил Божков, но е категоричен, че като политик никога не е правил услуги на бизнесмена.

„Има нещо, което като че ли сме позабравили. Навремето по моя инициатива като вътрешен министър затворихме фрий шоповете и безмитните бензиностанции в граничните зони. Тогава е известно, че г-н Божков имаше участие в „Трансимпекс“. Той не ме е търсил, въпреки че му ударихме бизнеса сериозно и им прави чест, защото това беше въпрос на държавна политика, въпрос на държавен интерес, свързан с антикорупционни стъпки и действия за пълноправното членство на България в ЕС. Не знам тогава г-н Божков да е търсил нито други представители на изпълнителната власт, нито законодатели“, уточни бившият вътрешен министър.

Относно предполагаемия арест на Божков в ОАЕ той каза: „Още в първия ден, в който стана ясно, че той е в чужбина, аз публично съм заявил моето разбиране, че той трябва да се прибере незабавно, ако няма от какво да се притеснява, и да се защити в България. За всяка държава е специфичен режимът на екстрадиция, не съм готов да коментирам за конкретната държава какво време ще е необходимото“.

Румен Петков попита и защо финансовият министър Владислав Горанов е проспал пет години факта, че лотарията на Божков плаща по-ниски такси, след като лично министърът на финансите утвърждава декларацията за дължими държавни такси.