3 стъпки за по-красива кожа през зимата

3
182
Добави коментар
eventA
eventA

Зимният сезон е истинско предизвикателство за кожата на лицето. Студеният въздух навън и по-топлият вътре в помещенията я правят суха и безжизнена, а понякога по-чувствителна и раздразнена. Как да се грижим за нея, така че да бъде свежа, сияйна и красива дори и в студените дни?

Предлагаме три лесни стъпки, с които ще намалим значително ефекта на неблагоприятните атмосферни влияния върху кожата на лицето ни.

Помислете за добър овлажнител в дома си

Photo by Pascal Chanel on Unsplash

Колкото по-сух е въздухът, толкова по-суха е и кожата ни. За да увеличим количеството на вода във въздуха, можем да поставим овлажнител в стаята, в която прекарваме най-много време в дома си. Той повишава нивото на влага във въздуха, като по този начин помага на кожата да остане добре хидратирана дори докато спим. Освен това е важно да поддържаме и умерена температура около нас, за да избегнем допълнителната сухота във въздуха.

Красотата идва отвътре

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Доказано е, че физическата ни красота зависи от доброто и балансирано състояние на нашия организъм. То е свързано с редица фактори, като един от най-важните е здравословното хранене. Специалистите в тази сфера препоръчват през зимните месеци да си набавяме достатъчно полезни мазнини, които ще ни помогнат в борбата със сухата кожа. Добре е да включим в хранителния си режим сурови орехи, зехтин, авокадо, както и достатъчно количество вода. Не бива да забравяме, че напитките с кофеин действат силно диуретично и също допринасят за дехидратацията на кожата. Ако сте любител на кафето, следвайте правилото „една глътка кафе се пие с две глътки вода“ .

Козметиката в помощ на красотата

Зимните месеци са чудесен момент да опитате благоприятните ефекти от химичния пилинг. Mesopeel© е иновативна серия химични пилинги, предназначени за козметици и дерматолози. Тя включва ефективни решения за лечение на различни кожни несъвършенства, сред които хиперпигментация, стареене, розацея, акне и др. Професионалните терапии възвръщат жизнеността и блясъка на кожата и ни помагат да я поддържаме гладка и мека.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перфектният продукт в грижата за кожата ни в студеното време е маската. Предложенията от Mesoestetic са истинско блаженство за кожата на лицето ни независимо дали имаме нужда от хидратация или дълбоко почистване. Предлагаме през този сезон да опитате Hydra-vital face mask, която има интензивно хидратиращо и ревитализиращо действие. Благодарение на антиоксидантното си действие предотвратява преждевременното стареене на кожата, за да се чувстваме не само озарени, но и подмладени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Знаете ли, че белият сняг отразява слънчевите лъчи много повече, отколкото дори пясъкът на плажа през лятото? През зимата е важно да използваме слънцезащитни продукти не само заради снежните почивки и приключения. Добре е те да са част от ежедневната ни козметика целогодишно, защото ултравиолетовата радиация от слънчевите лъчи нанася вреди на кожата ни във всеки сезон. Затова в студените дни ние се доверяваме на иновативната продуктова линия Mesoprotech, защото: ни предпазва ефективно от UVB и UVA лъчите; стимулира производството на колаген; предпазва лицето ни от фотостареене.

 

 

 

Вярваме, че следвайки нашите съвети, ще се радвате на красива и сияйна кожа дори през зимата. И не забравяйте, че „за да узнаем дали сме симпатични и красиви, е достатъчно да затворим очи и да попитаме своя ум и сърце“ (Джани Родари). Винаги е добра идея обаче да имаме и доверен помощник като Mesoestetic до себе си.