Топ 7 най-скъпи часовници в света

3
159
Добави коментар
georg4610
georg4610

Топ 7 най-скъпи часовници в света

13.10.2019 14:02

2306

Снимка: iStock/Guliver

Даването на цяла торба с пари за луксозен часовник е едно от най-неповторимите удоволствия, на които модерният мъж може да се наслади. Все пак, на кого са нужни пари, натикани в някой прашасал трезор, ако не можем да ги използваме и да им се насладим?

Но ще ви трябват наистина много банкноти, за да имате възможността да усетите някое от следващите предложения върху китката си.
Днес, с помощта на експертите от онлайн магазина за часовници за мъже Timer.bg решихме да ви представим 7-те най-скъпи мъжки часовници в целия свят. За да бъдем коректни, обаче, няма да включим часовниците, чиято каишка е украсена с десетки скъпоструващи и блестящи диаманти, защото подобни часовници, макар и да струват милиони долари, не приличат много на онова, което всеки мъж би искал да носи на ръката си, нали?
1. Audemars Piguet: Royal Oak Grande Complication – 931 000 долара
Швейцарската марка за луксозни часовници „Audemars Piguet“ има предишен опит, когато става въпрос за изработка на главозамайваща комбинация от екстри – всъщност, тази компания го прави може би най-дълго от който и да е друг производител на часовници.

Но колекцията „Grande Complication“ без съмнение е най-добрата им до момента. Вътрешните механизми на часовника (които са прозрачни) са изработени на ръка, полирани и разполагат с матирана повърхност под тях.
Това всичко е придружено с богата гама от екстри, включително хронограф, вечен календар, както и минутен повторител.
Освен всичко това, часовникът изпъква с неповторим стил. Моделът от титан ще ви струва малко над 900 000 долара, но може ли наистина да се сложи цена на добрия стил?

2. Franck Muller: Aeternitas Mega 4 – 2 263 000 долара
Със своите 36 различни екстри, 1 483 индивидуални компоненти, 1000-годишен календар и сериозен набор от други електронни екстри, моделът „Aeternitas Mega 4“ на прочутия швейцарски часовникар „Frank Muller“ ще ви остави по-изплашени и озадачени от всичко, с което сте се сблъсквали до този момент.
Наричан „Господарят на екстрите и усложненията“ от повечето фенове на часовници, швейцарският производител е успял да окомплектова безпрецедентен брой екстри в своя модел „Mega 4“, който на всичкото отгоре разполага и със сапфирено стъкло в задната си част, както и с парче турбийон в циферблата.
Цената е повече от внушителна – този модел ще ви струва над 2.2 милиона долара.

3. Patek Philippe: 5004T – 3 744 000 долара

Единствен по рода си часовник, произведен през 2013 година, специално за целите на търг, моделът „5004T“ е единствената версия с титан на прекрасната (но за съжаление прекратена) колекция „Patek Philippe 5004“.
Швейцарският гигант определено разтресе индустрията със създаването на този рядък екземпляр, който на всичкото отгоре разполага с много по-спортен и цветен вид от останалите членове на това иначе консервативно семейство часовници.
Този модел беше продаден за 2 985 000 паунда или над 3.7 милиона долара в търг, който се оказа доста конкурентен и събра едни от най-сериозните колекционери на часовници в света.

4. Louis Moinet Meteoris Collection – 4 397 000 долара
Кръстен на Луи Моане, роденият през 18 век уважаван баща на хронографските часовници, цената на колекцията „Meteoris“ е съвсем подобаваща, имайки предвид всички фактори около нея.
Колекцията съдържа общо четири часовника, в които може да откриете скъпоценни камъни, както и частици метеорит, интегрирани в циферблата. Така например един от моделите, „Tourbillon Mars“ съдържа фрагмент от метеорит, който е на 180 милиона години и е паднал на Земята от Марс.
Не е никаква изненада, че цената е такава, имайки предвид сумата, срещу която метеорити от Марс се продават – близо 1000 долара на грам, което е почти 15 пъти повече от цената на златото.

5. Patek Philippe 1518 ref. 1518 in steel – 11 186 000 долара
Макар и шокираща на пръв поглед, цената на този модел не трябва да ви изненадва – съществуват само 4 екземпляра от модела „Patek Philippe 1518 steel“ някога създавани и когато първият такъв е представен през 1941 година, той е първият часовник изобщо, който разполага с вечен календар и хронограф.
Това е един изумително комплексен, рядък и исторически значим часовник, представен от колекционер. Може да се каже, че на почти всяко ниво, това е часовник от световна класа.
В този смисъл е разбираемо, че моделът е продаден за 11 002 000 швейцарски франка (над 11 100 000 долара) по време на търг в Женева през ноември 2016 година – това е и световен рекорд за ръчен часовник на търг.

6. Paul Newman Rolex Daytona – 16 976 000 долара
Едноименният Ролекс, подарен на американския актьор Пол Нюман от съпругата му Джоан Уудуърд (часовникът е гравиран със съобщението „Карай внимателно“ във връзка с любовта му към състезателните автомобили) през 1968 година, моделът „Paul Newman Daytona“ се счита за изключително рядък екземпляр сред колекционерите и феновете от десетилетия насам, но дори и най-ревностните фенове на марката „Rolex“ не биха си представяли точно колко може да достигне този часовник на търг.
С началната си цена от 1 000 000 британски паунда, в крайна сметка часовникът е продаден на необявен купувач за главозамайващите близо 17 милиона долара – или еквивалентът на 9 030 201 часовника от модела „Daytona“. Но никой от тези модели не е бил на китката на Пол Нюман, нали?

7. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – 31 442 000 долара
Ако случайно сте открили излишни 31 милиона долара в джоба на някои забравени дънки и се чудите за какво да ги изхарчите, ние имаме перфектното предложение.
Може би най-скъпият часовник в света – „Breguet Grande Complication Marie-Antoinette“ би ви коствал точно толкова, но не се притеснявайте – има много по-лоши неща, за които да хвърлите такава сума.
Поръчан от мистериозен любовник на някогашната френска кралица Мария-Антоанета, работата върху създаването на този джобен часовник започва през 1782 година. Легендарният часовникар Ейбрахам-Луи Бреге започва работа по проекта, а неговият син го завършва чак през 1827 година.
Облицован в злато, стъклото разкрива сложния механизъм в часовника, базиран на някои от най-революционните технологии на онова време.
Проблемът, обаче, е че баща и син отделят прекалено много време върху часовника и той така и не успява да достигне до адресата си, тъй като Мария-Антоанета е екзекутирана 34 години по-рано, по време на Френската революция.
Часовникът впоследствие е откраднат към края на 20 век от музей в Ерусалим и се появява отново през 2007 година. Към момента той е заключен в Музея за ислямско изкуство „Л. А. Майер“ в Ерусалим, чакайки момента, в който някой ще нахлуе със сумата от над 30 милиона долара и ще го купи.

Actualno.com

Етикети:
часовници скъпи часовници

☆☆☆☆☆

Рейтинг:
5
от 5.
Гласували общо: 1 потребители