Детски играчки, спомагащи развитието на детето

2
172
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Детски играчки, спомагащи развитието на детето

 

Ако сте очакване на вашето дете, то в списъка ви с покупки задължително трябва да намерят място и някои детски играчки, които не само ще помогнат на детето ви да опознае околния свят, но и да развие доста умения. Съвременният родител трябва да осъзнае, че всъщност детските играчки не са просто каприз, а напротив – тяхната роля в образованието на децата още от първите месеци е определяща. Днес ще ви дадем предложения за детски играчки, които биха били полезни в усвояването на различни умения от вашето дете.

Активна гимнастика и килимчета

Активната гимнастика подобрява моториката, а забавните и шарени десени спомагат за разпознаването на цветовете. Освен това тези детски играчки са изключително забавни, защото включват различни плюшени играчки. При някои модели тези играчки са музикални, което допринася за развитието на слуха. Практичното при този вид детски играчки е, че могат да се използват и като килимче за игра.

Детски играчки за бебешка количка

Играчките за количка са още един начин вашето дете да развива сетивата си, дори по време на разходка. Тук има различни опции за избор – детски играчки тип мека книжка, музикални или шумящи играчки. Те се закрепят лесно за количката и може да сте сигурни, че вашето съкровище ще развива слуха, зрението и фината моторика дори по време на разходка. Успокояващите мелодии на някои от играчките пък имат успокояваща и приспивна функция. Този вид играчки са подходящи и за новородени.

Музикални играчки

Въпреки че не са сред любимците на родителите, те са сред любимите на децата. Освен, че са забавни, помагат много за развитието на слуха, а ако играчката има светлини – и развитието на зрението. 

Детски играчки от дърво

Дървените детски играчки имат огромно предимство пред останалите видове играчки заради екологичните материали, от които са изработени. Те са биоразградими и не случайно се считат за най-безопасни за децата. Имат много качества, що се отнася до образователния елемент. Освен фината моторика, те допринасят за развитието на креативността, въображението и логическото мислене. Те са подходящи за дечица над 1 година.

Детски конструктори

Това е играчка, любима на малки и големи. Детският конструктор е образователна играчка, състояща се от различни по форма и цвят пластмасови елементи, благодарение на които детето ви може да построи каквото пожелае. Този вид играчки са еднакво забавни както за момченца, така и за момичета и са подходящи за деца над 2 – 3 годишна възраст. Конструкторите допринасят за научаването на цветовете, формирате и да тренират логическото си мислене и въображението.

Балансиращо колело

Колелото за баланс е предназначено за деца над 2-3 годишна възраст и има за цел да спомогне за физическото развитие и равновесието на детето. Освен това то е изключително забавно, а изборът от модели на пазара е огромен.

Детски книжки

Книжките са задължителни за всяко дете още от най-ранна детска възраст. При най-малките добър вариант за запознаване с книгите е малката мека книжка, която е изключително занимателна. Създайте у детето си любов към четенето и книгите, защото те са най-образователни, тъй като тренират въображението. Четете на детето си от ранна възраст, за да обогатите речта, паметта и въображението му.