Строителството на жилищни сгради – стабилен растеж и качество

5
181
Добави коментар
m_staneva
m_staneva

   Основната насока на развитие  при жилищното строителство  е непрекъснатият му потстъпателен растеж нагоре за 2020г в сравнение с всяка предходна година.  Изравняването на търсенето и предлагането на нови жилища се уравновесява. Това се дължи на засиленото предлагане  през последните години, което стабилизира пазара на имоти и неговите ценови граници.

 

      Това превръща строителния сектор в една стабилна и дългосрочна инвестиция на имоти у нас,  с така дълго необходимия и баланс.  Много хора запазват тенденцията да инвестират в допълнителни имоти като сигурна застраховка за бъдещето.

     Пазара на строителния сектор ще запази своята активна структура досега и ще продължи своето разрастване особено в големите градове, където терените се застрояват все повече в оптимални варианти, като това са жилищни комплекси, вилни образования и т.н. Новото строителство на жилища  има водещи показатели за качество и пазарна стойност.

   За всеки голям град се налага все- по нарастващата етажност и на сградите, което осигорява повече зелени площи и по-добра инфраструктора като цяло. Това са налагащите модели за планиране на големите градове не само у нас, но и по света.

   Увеличава се и строителснтвото   на „зелено”. При него има не само предимството на  разсрочено плащане, но и възможностите да се извършват дребни промени по време на строителство за сметка на  новите собственици, възможност за банково кредитиране, както и по ниските и достъпни крайни пазарни цени на имота преди акт 16, тоест преди неговото окончателно въвеждане в експлоатация.  Освен горепосочените предимства при строителството на „зелено”, има и много „подводни” камъни. Ето защо не забравяйте да се информирате и уточните с Инвеститора – сроковете на завършване на сградата, етап на получаване и плащания на закупения от Вас имот, общи части и поддръжка и т.н които съпътстват вашата собственост. Така ще си гарантирате, че ще получите една нова, съвременна комфортна среда и стандарт на живот.

   Друга добра новина е,  че банките като цяло запазват добри условия за ипотечно кредитиране, като лихвите са много ниски лихвени нива и се създават добри условия за все повече инвеститори и глобални проекти за страната.

  Увеличава се и строителството на селища, близки до големите градове. В близост до града и неговия забързан ритъм, но сред зеленина и чист въздух за почивка  е новото мото на повечето хора, които искат да запазят връзката си с природата и осъзнават своята потребност от нея.

    Все повече се налагат и сградите с почти нулово потребление на енергия, при които използването на природните ресурси осигуряват генериране на енергия по определени критерии за енергийна ефективност. Според статистически данни в световен мащаб,  около 40% от потреблението  на енергия идва от строителния сектор, а като следствие вредните въглеродни емисии са от порядъка на 30% от сградите, независимо дали обществени или жилищни.

  Въвеждат се много оценки за  енеригийни показатели,  с които да  бъдат приобщени повече сгради в тази категория „високо качество”.  В резултат все повече сгради имат все по-висока енергийни стойности и се превръщат в едно ново поколение на т.нар. „умни” сгради, които обединяват технологии и природни ресурси за получаване на една наистина „зелена” планета.

     Ако искате повече информация за строителство на жилищни сгради, ремонти и др. може да посетите  сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област  – www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…