Най-добрите кремове против бръчки

1
184
Добави коментар
angels82
angels82

Какво причинява бръчките и фините линии?

Докато появата на фини линии и бръчки около очите и устата ви е неизбежна с възрастта, има и други фактори за кожата след изтичането на времето, които оставят своя отпечатък. За да разберем по-добре причините за появата на бръчки, нека да разберем малко за трите слоя на кожата.

Епидермисът

Епидермисът е външният слой на кожата и служи за защита на вътрешните слоеве. Епидермисът съдържа голяма част от протеиновия кератин, който помага на кожата да задържи водата и други замърсители на околната среда.

Дермисът

Дермисът е най-дебелият слой на кожата, съдържа нерви, кръвоносни съдове и мазнини. По-голямата част от дермата е колаген. Този протеин съставлява рамката, която запазва кожата ви силна и без провисване. Вашата дерма съдържа също еластин, друг протеин, който придава на кожата способност да се разтяга малко и след това да се върне към предишната си форма.

Вътрешният слой на кожата

Вътрешният слой на кожата ви е подкожният слой, който се състои предимно от мазнини. Този слой предпазва вътрешните органи и мускулите и помага за поддържане на телесната температура.

С напредването на възрастта кожата ви произвежда по-малко и по-малко колаген и еластин. До 40-те или началото на 50-те години спадът на тези протеини започва да се проявява под формата на намалена еластичност на кожата. Ще започнете да забелязвате и фини линии около очите и устата си, тъй като загубата на колаген причинява кожните клетки да станат крехки. В същото време запасът от мазнини в подкожните и дермалните слоеве изтънява, а способността на кожата ви да поддържа влагата значително намалява. Резултатът от всички тези промени? Сухота, грапавост, загуба на блясък, фини линии, бръчки и увисване.

Разбира се, вашите лични навици и околната среда, заедно с генетиката, оказват силно влияние върху склонността на кожата ви към бръчки.

Излагане на слънце: Слънцето е най-лошият виновник след естествения процес на стареене. Слънчевите ултравиолетови лъчи проникват до дермалния слой и причиняват разрушаване на колагена и еластина, което води до бръчки.

Замърсяване на въздуха: замърсеният въздух съдържа висок процент свободни радикали – заредени атомни частици, които нарушават химическата структура на кожата ви.

Тютюнопушене: Тютюнопушенето изгаря клетките от кислород, което води до разрушаване на колагена. Той също води до фини линии около устните ви и дълбоки „линии на марионетки“ между носа и брадичката, поради многократния порив на устата ви, докато вдишвате от цигарата.

Повтарящи се изражения на лицето: Усмихнати, намръщени, присвит, което допринася за бръчки. Това се дължи на малките жлебове, които се образуват в мускулите под кожата с течение на времето. Тъй като кожата ви губи колаген и еластин, тези канали започват да се проявяват като линии и бръчки.

Стрес: Стресът застарява кожата ви поради свързания с нея скок на кортизол и кръвна захар. Резултатът може да бъде намалената способност на кожата да се задържи разграждането на колаген и еластин и образуването на фини линии и бръчки.

Лоша диета: Лошите хранителни навици се появяват и на лицето ви. Твърде много захар отслабва и колагена, и еластина, като по този начин разрушава структурата и еластичността на кожата.

Чести съставки против бръчки в серумите

Заедно с носенето на слънцезащитни продукти и следвайки здравословния начин на живот, можете да поддържате кожата си най-добра с ежедневното прилагане на анти-стареещ серум. Докато серумите и овлажнителите имат припокриващи се ползи, като общо правило, серумите са по-концентрирани от овлажнителите и са в течна форма, докато овлажнителите са кремави или гелообразни.

Вероятно ще намерите припокриващи се съставки в любимите си серуми и овлажнители. По-долу са някои от най-често срещаните – и най-полезни в борбата срещу бръчките.

Ретинол: Докато и двата са производни на витамин А, не бъркайте ретинола, който е златният стандарт на не-рецептурните анти-стареещи и против бръчки серуми, с много по-силния си братовчед с рецепта, Retin-A. Редовната употреба на серум, съдържащ ретинол, повишава нивата на колагена и еластина на кожата, като същевременно увеличава скоростта на клетъчния оборот и помага на епидермиса да отделя мъртви клетки. Тъй като ретинолът може да раздразни чувствителната кожа, най-добре е да се започне бавно; нанасяйте само серум, съдържащ ретинол, два или три пъти седмично, докато сте сигурни, че кожата ви може да я понася.

Пептиди: Това са къси протеинови вериги, изработени от аминокиселини, които стимулират производството на колаген. Керамиди: Вашата кожа естествено произвежда керамиди, които са липиди, които спомагат за поддържане на нивата на влага, но с напредването на възрастта нивата на керамидите намаляват. Серум, съдържащ керамиди, помага на кожата да остане пълна с влага, като по този начин изглажда фините линии. Хиалуронова киселина: Хиалуроновата киселина, която се намира в тялото ви, е мощен овлажняващ крем, съдържащ до 1000 пъти по-голямо тегло от водата. Това помага за успокояване и изглаждане на кожата, облекчаване на неравностите, сухота и фини линии. Антиоксиданти: Има няколко антиоксиданти, които обикновено се използват в серумите против бръчки. Витамин С, екстрактът от зелен чай, ресвератрол, витамин Е и кофеинът се борят срещу свободните радикали, като ги предпазват от унищожаване на еластина и колагена на кожата. Хидрокси киселини: Алфа-хидрокси киселините, включително гликолова киселина и салицилова киселина, помагат за отстраняването на мъртвите кожни клетки и гладките фини линии. Тези киселини могат да бъдат леко дразнещи, затова използвайте само серуми, които ги съдържат няколко пъти седмично, докато не сте сигурни, че кожата ви може да ги понася. Растителни стволови клетки: Тази популярна съставка подхранва остарялата кожа, като намалява възпалението, увеличава производството на колаген и помага на кожата да запази влагата. Витамини от група В: Семейството на витамини от група В, включително ниацинамид и биотин, помага за лечението на увредените кожни клетки, за възстановяване на влагата и за подобряване на еластичността на кожата. В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите препарати за борба с бръчките. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Околоочен крем за възстановяване на обема със SPF 15 за всички типове кожа

ЕУЦЕРИН ХИАЛУРОН ФИЛЪР + ВОЛЮМ ЛИФТ околоочен крем SPF15 15 мл. / Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift eye cream SPF16 15 ml. описание:

Околоочен крем за възстановяване на обема, подходящ за всички типове кожа, с магнолол, олигопептиди и хиалуронова киселина. Възстановява обема и подхранва кожата около очите. С SPF 15 и UVA филтър, за да предпази деликатната зона около очите. Офтамологично тестван. Подходящ при използване на контактни лещи.

Eucerin Volume-Filler околоочен крем за всеки тип кожа действа срещу отпускането на кожата, причинено от загуба на обем, особено в деликатната зона около очите. Съдържа три активни съставки, които навлизат в различни слоеве на кожата. Клинично тестваната формула спомага за възстановяване и стягане на зоната около очите.

Добитият по естествен начин магнолол повишава размера и боря на клетките, даващи обем*, а олигопептидите заздравяват дeрмалната връзка и стимулират синтеза на колаген*, за да се предотврати появата на нови фини линии. Хиалуроновата киселина действа на повърхността на кожата, като повишава задържането на вода за изглаждане на линиите, причинени от дехидратиране, които обикновено се появяват в крайчето на очите. С SPF 15 с UVA филтър, предпазва кожата от фотостареене. Офтамологично тестван, некомедогенен, не съдържа парабени, парфюм, алкохол или изкуствени оцветители.

ЕУЦЕРИН ХИАЛУРОН ФИЛЪР + ВОЛЮМ ЛИФТ околоочен крем SPF15 15 мл. / Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift eye cream SPF16 15 ml. употреба:

Нанесете сутрин върху добре почистено лице, шия и деколте

Нанесете количество с размер на грахово зърно под и около очите

Нежно масажирайте с върховете на пръстите си

Избягвайте директен контакт с очите

Изчакайте пет до десет минути, за да попие кремът, преди да нанесете грим

За най-добри резултати, използвайте в комбинация с Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Нощен крем и Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Дневен крем SPF 15 за суха кожа или Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Дневен крем SPF 15 за нормална към комбинирана кожа

След това нанесете Eucerin Слънцезащитен флуид за лице, за контрол на фотостареенето SPF 50, когато се нуждаете от допълнителна защита от слънцето

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

ВИШИ ЛИФТАКТИВ / VICHY LIFTACTIVE КРЕМ ЗА СУХА КОЖА 50 мл. описание:

Първият крем с цялостен лифтинг ефект за оптична корекция на бръчки и отпускане на кожата. Благодарение на технологията „DAY PROOF“ + РАМНОЗА 5% + NEOHESPERIDINE, фините линии и несъвършенства на повърхността на кожата са коригирани. До вечерта, тенът остава сияен и свеж, чертите на лицето изглеждат отпочинали. От първия месец дълбоките бръчки са видимо загладени и кожата е по-стегната.

Хипоалергенен. С Термална вода Vichy.

ВИШИ ЛИФТАКТИВ / VICHY LIFTACTIVE КРЕМ ЗА СУХА КОЖА 50 мл. приложение:

Нанесете сутрин върху почистена кожа на цялото лице. По желание може да се нанася 2 пъти на ден.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

YsthéAL Крем против бръчки (нощна грижа) е предназначен при бръчки, загуба на стегнатост и блясък за суха кожа, включително и чувствителна. Неговата добра толерантност е тествана на чувствителна кожа. Богатата текстура обвива нежно сухата кожа, която преоткрива еластичността и комфорта. За суха кожа Предотвратява и забавя появата на признаците на стареене на кожата, главно причинени от излагането на УВ- лъчи: бръчки, бръчици, загуба на стегнатост, тонус и блясък

Ретиналдехид, референтна анти-ейдж съставка с ефикасност против бръчки, клинично доказана под дерматологичен контрол, усилва клетъчната активност на кожата. G.G.О. потенцира ефикасността на Ретиналдехида за подсилено действие против бръчки и защитава еластичния капитал на кожата за по-тонизирана и уплътнена кожа. Пре-токоферил, мощен антиоксидант, образува защита срещу вредното влияние на свободните радикали. Термалната вода Avène, успокояваща и антииритативна, осигурява на вашата кожа мигновено усещане за комфорт. Бръчките са изгладени, кожата е уплътнена, тенът е бляскав.

АВЕН ИСТЕАЛ / AVENE YSTHEAL Крем приложение:

Нанасяйте YsthéAL Крем против бръчки вечер, на предварително почистена кожа.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Серум против стареене за всеки тип кожа

Eucerin Hyaluron-Filler Концентрат е интензивен серум против бръчки, предназначен за всекидневна употреба с дневен и нощен крем Eucerin Hyaluron-Filler.

Леката формула комбинира хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло и глицин-сапонин. Хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло подобрява хидратацията и изглажда най-външните слоеве на кожата, докато хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло, чиито частици са 40 пъти по-малки*, прониква по-дълбоко в епидермалните слоеве, където се образуват по-дълбоките бръчки. Глицин-сапонинът подпомага производството на хиалуронова киселина в клетките на дермалния слой, в който се образуват най-дълбоките бръчки.

ЕУЦЕРИН ХИАЛУРОН ФИЛЪР концентрат за лице 6 х 5мл. / EUCERIN HYALURON FILLER Face Concentrate 6 x 5 ml. употреба:

Разклатете старателно флакона, преди да го отворите

Нанесете на добре почистено лице, шия и деколте, като използвате върха на пръстите

Съсредоточете се върху проблемите зони

Избягвайте директен контакт с очите

За най-добри резултати използвайте с други продукти от серията Eucerin Hyaluron-Filler

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Технология, възстановяваща контура на кожата + Комплекс от есенциални масла: Повече от 30 години опит в тази област, довеждат до откритието на Лаборатории Vichy, възстановяващо кожата само за 10 дни*. Тази иновация е възможна благодарение на комбинацията от активни съставки: Proteic Gf, стимулиращ растежа на клетките, протеини, изключително важни за реконструкцията на кожата, и Pro-Xylane за подсилване на тъканта. За да отговорят на нуждите на кожата след менопауза, Лаборатории Vichy разработиха формула за реконструкция с комлекс от есенциални масла. Освен тяхното подхранващо действие, тези масла значително подпомагат процеса на реконструкция на кожата, благодарение на високото си съдържание на Omega 3,6 и 9. Подбрани са заради доброто си действие: успокояват, регенерират и предлазват кожата, за да я заредят с нови сили.

Хипоалергенна формула, тествана под дерматологичен контрол. Обогатен с успокояваща и възстановяваща Термална вода Vichy. Без парабени.

ВИШИ НЕОВАДИОЛ / VICHY NEVADIOL МАДЖИСТРАЛ 50 МЛ приложение:

Нанасяйте ежедневно сутрин и/или вечер

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

MATRICIUM™ е първото медицинско решение за регенериране на кожата.

Продуктът се състои от 63 естествено налични в кожата съставки, разделени в 8 групи – пептиди, микроелементи, витамини, аминокиселини, въглехидрати, минерални соли, нуклеотиди и хиалуронова киселина.

MATRICIUM™ е със специален статут на медицинско изделие, гарантиран от авторитетни здравни институции, което означава, че той отговаря на изискванията за качество и ефикасност и е произведен според стандартите на фармацевтичната индустрия, но няма страничните ефекти на лекарствените продукти.

Пептиди – намират се в протеините и стимулират естественото развитие на клетките;

Аминокиселини – структурни частици на пептидите, важни за синтеза на протеин в клетките;

Минерални соли – спомагат постигането на балансирана среда, полезна за клетките, посредством капацитета им да задържат вода;

Микроелементи – важни за реакциите на ензимите и съществени за функционирането на клетките;

Витамини – молекули, важни за растежа и функционирането на клетките, както и за защита срещу свободните радикали;

Въглехидрати – основни хранителни съставки, чиято важна роля е да осигуряват енергия на клетките на кожата;

Хиалуронова киселина – основен компонент на екстацелуларния матрикс, който спомага за хидратирането и защитаването на кожата;

Нуклеотиди – основни компоненти на ДНК, важни за деленето на клетките.

БИОДЕРМА МАТРИЦИУМ / BIODERMA MATRICIUM 30 ДОЗИ ПО 1 МЛ употреба:

MATRICIUM™ се прилага в продължение на 30 дни при смяна на сезоните, в комбинация с естетични процедури или върху кожа, подложена на ежедневните атаки на околната среда. Нанася се една доза вечер и/или сутрин преди обичайната грижа за кожата и засилва действието на ежедневния продукт. Препоръчително е да се прилага 4 пъти в годината, защото едномесечната терапия има удължен ефект от 2 месеца. Може да се използва и целогодишно.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.