Какво трябва да имаме предвид преди да се изрусим

1
186
Добави коментар
metalbeast
metalbeast

Да кажем, че ви е омръзнало да сте брюнетка и решавате да се изрусите. Няма нищо лошо, само че е добре да знаем някои неща преди да направим промяната.

Колкото и съвременните бои за коса да са максимално безвредни за косата, те не са напълно безвредни. Най-силно увреждат структурата на косъма русата и черната боя и това все още е така. Имайте предвид че ако косата ви е тънка и увредена, не е добра идея да я боядисвате руса, тъй като ще се увреди от боята допълнително. 

Много важно е и да си определим бюджет за посещение на фризьорски салон, както и за козметика за коса. Не е никак добре да се опитваме да се изрусим сами. Резултатът няма да ни хареса и ще ни се наложи посещение на салона. Смяната на цвета на косата от тъмна към руса не е толкова лесна работа, както вероятно си мислите. Затова най-добре изберете добър фризьор и се доверете на него. Фризьорът ви най-точно ще ви посъветва кой нюанс на русото е подходящ за вас според цвета на косата ви в момента. Преминаването от тъмна към руса коса и то в светлите тонове няма да се случи с едно боядисване. 

По отношение на вредата, която боята за коса ще нанесе върху косата ви, трябва да имате предвид следното. Ако косата ви е начупена, е много вероятно да се изправи отчасти, заради промяната в текстурата на косъма. При права коса може леко да стои като безжизнена в краищата. Това може да наложи подрязване на краищата след боядисване. Затова е много важно да използвате подходящи козметични продукти за поддръжка. Фризьорът ви може да ви препоръча продукти, които са подходящи за вашия тип коса и които имат доказан ефект. Затова тук пак ще спомена, че поддръжката на хубавият вид на русата ви коса ще изисква не малко средства, както и поне веднъж месечно посещение на фризьорски салон. 

След като сте се запознали с рисковете и минусите от изрусяването, ви пожелавам да се насладите на желаната визия на косата ви.