Ботев Враца уби надеждите на Арда за топ 6 – SportVox

1
144
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Ботев Враца спечели първа победа през 2020-а година, след като се наложи с 3-1 над Арда Кърджали на стадион „Христо Ботев“ в двубой от 22-ия кръг на Първа лига.

Срещата започна великолепно за домакините, които вкараха гол още в третата минута. След изпълнение на корнер топката бе отклонена към Аласан Н’Диайе, който от 6-7 метра реализира с глава за 1-0.

В 19-ата минута статуквото бе възстановено. Светослав Ковачев бе изведен в чиста позиция, пребори се с Венци Керчев, след което технично прати топката в мрежата – 1-1.

В 26-ата врачани върнаха преднината си. Том центрира в наказателното поле от свободен удар, Н’Диайе отклони кълбото към Петко Ганев, който вкара със силен удар. Голмайсторът, обаче, бе зад защитата на Арда, но това остана незабелязано от страничния рефер.

В 36-ата минута националът Спас Делев отправи страхотен шут от фаул, но топката нацели напречната греда на вратата на Христо Митов.

Домакините убиха интригата в мача след трето попадение от статично положение. В 64-ата минута Илия Миланов се разписа след изстрел с глава при центриране от корнер.

След тази загуба Арда остава на девето място с 28 точки, на цели 4 от топ 6. Ботев вече е с актив от 17, но запазва 13-ата си позиция.