Паника в Италия заради коронавируса – последни данни за заразата по света

1
172
Добави коментар
setlans
setlans

Паника в Италия – четвърта жертва на коронавируса. Какво се случва по света?

Италианските власти затвориха северната част на страната, в опит да задържат най-голямото огнище на коронавируса в Европа. Потвърдените случаи в Италия скочиха главоломно от 3 в петък сутринта до над 200 днес.

По света, най-много заразени има в континентален Китай (повече от 79 000), следван от Япония (838) и Южна Корея (833). Огнището в Италия е най-голямото извън Азия. Данните са от онлайн картата на университета Джон Хопкинс.

Най-малко 200 са заразените в Италия, а жертвите са вече 5, предава Reuters.

В северния регион Ломбардия има 110 случая, по информация от ръководителя на агенцията за гражданска защита на страната Анджело Борели, предава CNN. Столицата на региона е Милано.

Длъжностните лица все още не са открили първия носител на вируса в страната. „Все още не можем да идентифицираме първия носител на вируса, така че е трудно да се прогнозират възможни нови случаи“, казва Борели.

10 общини са под карантина, отложени са всякакви събития. Всички училища са затворени, а публичния транспорт е ограничен. Карнавалът във Венеция също е отменен, заради разпространението на вируса.

Новини от България – премиерът свиква извънреден Съвет по сигурността заради коронавируса. На 25 февруари ще се състои извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на коронавируса, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Разпространение на коронавируса по света

Пакистан постави под карантина 200 души близо до границата си с Иран. Това се е наложило, след като шиитски мюсюлмански поклонници са се завърнали от Иран и са влезли в страната. Съобщението за карантина идва малко след като Пакистан обяви затваряне на границата си с Иран.

Ирак потвърди първият си случай на заразен с коронавирус. Ирак затвори границата си с Иран, заради огнището в страната, където заразените са 61, а смъртните случаи достигнаха 12.

Ирански депутат обвини здравното министерство, че прикрива истинската бройка на загиналите. Според депутата, починалите от коронавируса в страната са повече от 50, като всички са от град Кум.

Южна Корея докладва за 70 нови случая на коронавируса в страната. Общата бройка на заразените достига 833.

Паника в Италия – жертвите вече са 5. По информация, всичките пет жертви са възрастни хора, които са имали и други заболявания.

Афганистан потвърди първи случай на коронавирус. Министърът на общественото здраве обяви извънредно положение в провинция Херат, която се намира близо до границата с Иран.

Катар и Ливан налагат карантина на всички, които са пътували до страни, в които има заразени с коронавирус. Властите в Катар молят всички влизащи в страната от Иран и Южна Корея да си наложат карантина за 14 дни. Здравният министър на Ливан помоли родителите, които са посещавали страни, в които има заразени хора, да не пращат децата си на училище за 15 дни.

Кувейт и Бахрейн потвърдиха за първите си случаи на коронавирус. Бахрейн докладва за първи случай на вируса – гражданин, който се е върнал от Иран. Кувейт потвърждава за 3 случая на вируса. / По информация от Al Jazeera.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс Заглавна снимка: Man photo created by freepik – www.freepik.com