Трябва ли да изберем крем според възрастта?

1
146
Добави коментар
svetla58
svetla58

Индустрията за красота непрекъснато се променя благодарение на новите технологии и открития на учените. И така, дълго време кремовете за лице бяха класифицирани по възраст, но днес не е необходимо да преминете към грижа против стареене веднага след като навършите 25 години. Нито пък да изберете продукти за зряла кожа след 50 години.

„Когато избирате крем, имайте предвид характеристиките и нуждите на кожата ви. Състоянието й не зависи от възрастта, а от много други фактори- степента на атрофия, влага, еластичност. Ето защо можем да срещнем жени на възраст 50–55 години с кожа, характерна за 30-годишните ”, обяснява Лидия Мароняс, дерматолог от Международната дерматологична клиника .

Възрастта е фактор, който има най-малък ефект върху стареенето на кожата. Това потвърждава и Maronyas: „Вашата възраст засяга стареенето на кожата само с 25 процента. Останалите 75 са назначени на външни фактори, на които сме изложени през целия си живот (слънце, тютюнопушене, околна среда).“ Ето още една причина да използвате средства със SPF 365 дни в годината.

Когато избирате крем или процедура, трябва да вземете предвид биологичната възраст (която отразява състоянието на кожата), а не календара (който определяме по дата на раждане).

Ето и за какво да гледате в кремовете спрямо нуждите ви:

За овлажняване

Кремове с хиалуронова киселина, серамиди и мастни киселини.

За блясък

Кремове с гликолова киселина (с концентрация 10%).

За борба с признаците на стареене

Смес от витамин С, ферулова киселина и флоретин с депигментиращи компоненти като транексаминова киселина и антиоксиданти като ретинол.

От бръчки на лицето

Ретинол или алфа хидрокси киселини.