Най-продаваният продукт на Фолксваген не е кола, а наденица

1
131
Добави коментар
setlans
setlans

Фолксваген Голф е най-продаваният модел в историята на немската компания, но изненадващо не е най-продаваният продукт на компанията. Титлата печели прословутата, а и много вкусна Фолксваген наденица.

Фолксваген произвежда колбаси в автомобилния си завод във Волфсбург, Германия от близо 50 години.

Традиционният вурст е толкова важна част от културата и историята на компанията, че дори си има собствен код – 199 398 500 A – такива кодове получават само частите на автомобилите.

Производството на колбаси във Фолксваген започва през 1973 година и първоначално се доставя само на фирмените заведения за хранене. С времето обаче Фолксваген започва да продава надениците си и по стадионите, а след това вече и по магазините. Истината е, че германците обожават този колбас.

Казва се, че понеже Фолксваген първоначално създават надениците специално за работниците си, те са с много високо качество. Толкова високо, че дори колбаса е спечелил няколко награди на национални панаири и изложения за храни през годините.

Производственият процес през 1973 г. Снимка: By Bundesarchiv, B 145 Bild-F038807-0021 / Schaack, Lothar / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, Link

Въпреки че 40% от около 6,7 млн. Фолксваген наденици с къри се консумират от служителите на компанията, търсенето на качествената наденица извън компанията е огромно. По-голямата част от колбасите се продават чрез голяма мрежа от супермаркети и се консумират в 11 държави.

В началото, Фолксваген е произвеждал колбасите си от говеждо и свинско месо, доставяни от собствена ферма, но това не е възможно днес, поради нарастващото търсене. Месото днес се добива от регионални ферми, а качеството на колбасите е все такава високо.

Вижте още: Соевото олио, което използват веригите за бързо хранене, причинява увреждане на мозъка

Дитмар Шулц, настоящ ръководител на хранителния отдел на Фолксваген, твърди, че вурста е особено популярен в Бавария, която има богата култура, обвързана с колбасите.

„Това наистина е просто наденица, но е популярна във всички класи на обществото. Всички я обичат, дори мениджъри на високо ниво, които иначе биха яли някакво ястие с трюфели“, казва Шулц пред списание Ozy.

Рецептата на колбасите е строго пазена тайна, но според някои източници, една от причините за успеха на надениците е високото съдържание на месо и ниското съдържание на мазнини.

30-те служители, работещи в хранителния отдел на Фолксваген, произвеждат между 18 000 и 20 000 наденици всеки ден.

Интересно е, че Фолксваген произвежда и собствен кетчуп с подправки. Много често, продуктите са разположени един до друг в магазините, защото се съчетават перфектно. През 2015 г. са произведени над 600 000 кг кетчуп.

Колбасът днес се прави само от свинско месо, което се доставя до фабриката 3 пъти седмично. Свинското месо се изрязва така, че да се премахне излишната мазнина. Надениците на Фолксваген съдържат 20% мазнини, което е доста по-ниско от останалите марки на пазара, които съдържат 35% мазнини.

След това, месото се смесва с тайната рецепта от подправки и се пълнят самите наденици. Колбасите се окачат на стелажи и се опушват с букова дървесина за 100 минути на 176 градуса.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс Заглавна снимка: Monstourz, CC BY-SA 3.0, Link