1 от 5 европейци смята, че евреите управляват света, сочи проучване

1
174
Добави коментар
setlans
setlans

Същите се съгласяват, че евреите експлоатират Холокоста, сочи проучване в 16 европейски държави.

Един от пет европейци вярва, че тайна мрежа от евреи влияе на глобалните политически и икономически въпроси, установява скорошно проучване.

Същият брой хора се съгласяват с твърдението, че „евреите експлоатират жертвите на Холокоста за собствените си нужди“.

В проучването са участвали 16 000 европейци от 16 европейски държави. То се е провело през декември и януари в Австрия, Белгия, Чехия, Франция, Германия, Обединеното кралство, Полша и други европейски страни.

Резултатите бяха представени в началото на тази седмица, на конференция за антисемитизма, организирана в Париж от Европейската еврейска асоциация.

Други резултати: Една четвърт от анкетираните са казали, че политиките на Израел ги карат да разберат, защо някои хора мразят евреите.Повече от 1/4 се съгласяват с твърдението, че „Израел се самоотбранява легитимно срещу своите врагове“. 1/4 от анкетираните не са съгласни с това твърдение, а 46% не са изразили позиция.Повече от 1/3 от анкетираните са съгласни с твърдението, че „По време на Втората световна война, хората от нашата нация страдат толкова, колкото евреите“.

Според равин Сломо Ковес, ревизионизмът на Холокоста и класическите антисемитски стереотипи са по-често срещани в Източна Европа, докато анти-израелските настроения, включително антисемитските, са по-често срещани на Запад. Равинът е председател на Лигата за действие и защита, базирана в Будапеща.

Във всяка от 16-те страни са анкетирани 1000 души, които са отговорили на 45 въпроса или твърдения за евреите и Израел, в интервюта лице в лице, според Лигата за действие и защита. Проучването може да има грешка от 0,8%.

Според Ковес, групата все още обработва резултатите във всяка страна, но процесът е усложнен „от предизвикателства в процеса на събиране“, отбелязвайки трудността да се намерят анкетьори, които да влезнат в бедните квартали на Париж и Брюксел. Това, казва той, „е необходимо, за постигане на представителна извадка“.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / JTA