Жена се връща към живота 10 часа, след като е била обявена за мъртва

1
127
Добави коментар
setlans
setlans

Жена, която е била обявена за мъртва цели 10 часа, се връща към живота и разказва какво е видяла в отвъдното.

83-годишна жена се връща към живота 10 часа, след като е била обявена за мъртва от лекарите. Жената твърди, че е била на пътешествие по времето, в което е била обявена за мъртва, предават ARY News.

Ксения Дидух, родом от Украйна, бе обявена за мъртва в дома си в град Стрижавка миналата седмица. Роднините са извикали бърза помощ, след като са открили безжизненото ѝ тяло.

10 часа по-късно, когато семейството и нейните близки са започнали да подготвят погребението ѝ, тя е започнала да показва признаци на живот и веднага е била вкарана в болница, където си връща съзнанието.

Говорейки за отвъдното, Ксения разказва, че е видяла небесното царство и е чула покойния си баща да я вика.

Говорейки за момента, в който си връща съзнанието, Ксения добавя: „Очите ми се отвориха, а около мен стояха хора в бяло. Помислих, че са ангели, но бяха доктори. Явно Бог се е смилил над мен“.

Тетяна Потомченко, дъщеря на Ксения, казва, че парамедиците са били повикани около 6 часа сутринта, когато майка ѝ, пенсионирана медицинска сестра, се почувствала зле.

Медиците са казали, че няма смисъл да я водят в болницата, тъй като умира. Когато е бил проверен пулса ѝ, той показал права линия, затова я обявили за мъртва.

Дъщерята разкрива, че: „Около 19:30 часа, докоснахме челото ѝ и то беше топло, ръцете ѝ бяха топли, тя беше жива. Смъртният акт веднага беше анулиран и разкъсан“.

Д-р Тетяна Катилова, главен лекар в областната болница в град Виница, казва: „Работя като лекар от 20 години, но никога не съм виждала подобно нещо“.

Такива случаи, учените наричат ПБС – Преживявания, близки до смъртта. Тези преживявания са субективни и могат да се случат на хора, които са били или клинично мъртви, близо до смъртта, или в ситуация, в която смъртта се очаква. Такива ситуации могат да бъдат сериозна болест или силна травма, причинена например от катастрофа.

Много хора, които са имали ПБС казват, че терминът „близко до смъртта“ не е правилен. Те са сигурни, че са били в смъртта, а не само близо до нея.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс