Черно море измъкна точка в Коматево – SportVox

1
167
Добави коментар
sheri
sheri

Отборите на Ботев Пловдив и Черно море завършиха наравно 1-1 в двубой от 23-ия кръг на Първа лига, игран в Коматево.

Домакините имаха шанс за гол още в десетата минута. Станислав Шопов центрира от левия фланг, Тодор Неделев засече от 6-7 метра, но Миодраг Митрович спаси с крак.

В 17-ата Матиас Курьор проби през няколко защитници, навлезе в пеналта и стреля технично, Янко Георгиев изби топката, а тя се удари в страничната греда, след което Джонатан Перейра изчисти под носа на Илиан Илиев.

В 38-ата минута Неделев стреля от фаул, топката нацели дясната греда на Митрович, след което последва добавка на Костадин Ничев, която пък намери левия страничен стълб.

В 52-ата минута „канарчетата“ можеха да получат дузпа за игра с ръка на защитник на варненци, но според реферът нарушението е извън наказателното поле. Неделев шутира от свободния удар, но Митрович изби. Секунди след това Неделев имаше нов шанс, но стреля неточно.

В 58-ата Ботев заслужено поведе. Джонатан получи пас вдясно на пеналта, центрира успоредно и Филип Филипов отбеляза за 1-0, макар и с малко левашки удар.

В средата на второто полувреме Неделев отново пробва късмета си, но Митрович за пореден път го опроверга.

В 78-ата минута Родриго направи чудесно двойно с Денислав Ангелов и се озова на чиста позиция, след което с техничен изстрел преодоля колебливия Янко Георгиев.

След това равенство „моряците“ имат 34 точки и се намират на седмо място, а Ботев са осми с 30.