Как да излекуваме напуканите пети

1
118
Добави коментар
slavchev
slavchev

Скритите разширени вени се познават точно по петите, научи trg.

Съдовете са компресирани, кръвта не преминава добре, резултатът е суха кожа на краката ни.

За да избегнат подобни проблеми, експертите препоръчват да се консумира витамин R. Можете да си го набавите, консумирайки касис и малина. Цитрусовите плодове, различни от грейпфрут, също ще са от полза.

Бъбречна недостатъчност. Хемодинамиката се нарушава поради увеличаване на уреята в кръвта. В тази връзка се появяват пукнатини по петите. Друг симптом е леко подуване на краката. В такава ситуация не трябва да се самолекувате. Веднага трябва да се консултирате с лекар, колкото по-рано това се направи, толкова по-лесен и безболезнен ще бъде курса на рехабилитация.

Захарен диабет. Висока глюкоза в кръвта на пациента. Кожата по петите силно се напуква, така че хората да не могат да ходят от болка. Между пръстите на краката се образуват воднисти мехури, които се спукват от време на време. Всички тези симптоми причиняват страшен дискомфорт на собственика си.

Фунгоидната. С други думи, гъбата, която има 70% от световното население. Тя прониква дълбоко в кожата, като по този начин причинява пилинг и пукнатини по петите. Често придружен от сърбеж и неприятна миризма на краката. В такава ситуация само лекар може да предпише лечение. Пациентът от своя страна трябва да използва в диетата си антибактериални съставки, чесън и шипка.

Гастрит. За малки пукнатини в петите обърнете внимание на наличието на сухота в устната кухина и пукнатини в ъглите на устните. Ако всичко съвпада, тогава това са първите признаци на гастрит. В такава ситуация е по-добре да се консултирате със специалист.

За да се предотврати сухота по петите трябва:

· Носете обувки от естествени материали. Обувката трябва да е удобна, да не затруднява движението и да не протърква стъпалата.

· Не се измъчвайте с дълги разходки, почивайте си. Не се занимавайте с туризъм или туризъм пеша.

Смажете петите с овлажнители.

Не забравяйте, че навременното лечение е ключът към вашето здраве.

zdrave.to

loading…