Славия отново разплака Левски на „Герена“ – SportVox

1
153
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Славия се наложи с 2-1 над Левски в мач от 23-ия кръг на Първа лига, игран на стадион „Георги Аспарухов“.

Срещата започна кошмарно за „сините“, след като още в седмата минута Ивайло Димитров откри резултата. Косъма получи чудесен пас от Филип Кръстев и технично преодоля Милан Миятович за 1-0.

В 13-ата защитата на домакините отново бе матирана. Емил Стоев намери Димитров в пеналта, нападателят финтира Живко Миланов, но след това направи по-трудното и нацели главата на Миятович.

В 27-ата минута Левски успя да изравни след изпълнение на корнер. Завърналият се след контузия Найджъл Робърта засече с глава отлично центриране на Дени Алар – 1-1.

Четири минути преди почивката Нуно Рейш направи детинска грешка, подарявайки топката на Димитров. Косъма продължи към Галин Иванов, който изведе Филип Кръстев вляво, но младокът не успя да отбележи.

В 50-ата минута Ивайло Димитров отново бе заплаха за вратата на домакините, но този път нямаше късмет и след удара му кълбото се удари в страничната греда.

Четири по-късно Галин Иванов достави перфектна топка на Димитров на 5-6 метра от голлинията. Нападателят първоначално не успя да стреля добре, но все пак някак добута топката в мрежата.

Минута преди края Дени Алар получи директен червен картон за удар без топка срещу Янис Карабельов.

След третия си пореден успех през 2020-а година Славия вече има 39 точки и се изкачи на пето място, докато Левски все още няма победа и е втори с 45.