Официално: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа на 20 юни в Лондон

1
205
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Дългоочакваната среща между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) ще се състои на 20 юни в Лондон. Двете страни са подписали договор и няма да се стигне до търг.

„Щастлив съм, че ще мога да покажа пред света колко силен съм всъщност“, заяви Кобрата.

Мачът ще се проведе на новия стадион на футболния тим „Тотнъм“, който беше обновен през 2019 г. и има капацитет от над 62 хил. зрители.

Българският боксьор е официален претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), докато Ей Джей държи пояса, заедно с тези на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Така за трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург. Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Последният мач на Кубрат, който има 28 победи и само една загуба на професионалния ринг, бе срещу американеца Райдъл Букър на 10 ноември 2019 г. Тогава българинът победи по точки в 10 рунда на галавечер във Фресно, Калифорния (САЩ).

Впоследствие Кобрата определи срещата като „най-важния мач“ в своята кариера, защото тя отвори вратите към битка за световната титла в тежката категория на Международната боксова федерация (IBF). Пояс, който Джошуа си върна, след като победи Анди Руис в реванш в края на 2019 г.

30-годишният британец има 24 мача на професионалния ринга и само една загуба (б. ред. – от Руис през юни 2019 г.). От 23-те му победи, 21 са с нокаут.

Преговорите за мача между Кубрат и Джошуа вървяха бавно, като за евентуални места за сблъсъка се спрягаха още Истанбул, Катар, Саудитска Арабия и САЩ.

В дните след победата на Тайсън Фюри над Дионтей Уайлдър в реванша за титлата на Световния боксов съвет (WBC), се появиха спекулации, че мач между Джошуа и българина няма да се състои, тъй като Ей Джей и промоутърът му Еди Хърн предпочитат да организират среща за обединение на титлите между двама британци, която да излъчи абсолютен световен шампион.

Загубилият Уайлдър обаче се възползва от възможността за трети мач срещу Фюри и по този начин осуети плановете на съперника на Кубрат.