Брендо ще бута Рила | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

1
138
Добави коментар
zetkum
zetkum

Хотел Рила в центъра на София да бъде съборен и на негово място да бъде построена нова сграда. Това предвижда нов проект, поръчан от собственика му.

С кредит от банката на експоловинката на премиера Цветелина Бориславова, след десетилетия битки между еврейския съюз и Васил Божков, притежател на златната локация стана бившият кадър на СИК Брендо.

Сградата ще бъде жилищна и ще запази същия обем и височина на сегашната, обясниха пред „Дневник“ от „Ателие Серафимов архитекти“ (АСА). Те са получили задание от собственика „Рила-център“ ООД за концептуална разработка за „евентуално изграждане на 11-етажна жилищна сграда“.

Процедурата още е в начална фаза – инвестиционно намерение, което трябва да премине одобрения през Столичната община. Първо – през Направление „Архитектура и градоустройство“, а след това да се изготви Работен устройствен план, в който подробно да бъдат включени всички параметри на бъдещото строителство.

„Преди месец изпратих предписание на собствениците на хотела да си оправят фасадата – има паднали плочи от облицовката. Те дойдоха да кажат, че направо ще го събарят и ще строят нова сграда“, каза Трайчо Трайков, кмет на район „Средец“ от „Демократична България“, пред журналисти преди две седмици.

Сградата била построена по проект за хотел на морето

„Дневник“ потърси повече информация за статуса на проекта и статута на сградата.