От България до Обединеното кралство със самолет

3
234
Добави коментар

Лондон е популярна туристическа дестинация, но също така и място, където много хора решават да се преместят в търсене на по-добър живот. Това е решение, което не всеки може да вземе и не е особено лесно. В тази статия ще разгледаме различните летища около Лондон, тъй като начинът, по който сте избрали да отидете там, е със самолетни билети до Лондон.

Не сте единствените, които са намерили място за реализация и достойно заплащане на труда в Англия. Със сигурност да наблюдавате земята отвисоко е прекрасно усещане, но все пак всеки човек е различен. Предимството да отидете до Лондон със самолет е, че всяко едно летище е свързано с железопътен или автобусен транспорт и лесно можете да стигнете до центъра на града.

В района на британската столица има общо 5 летища. Те обслужват, както полети от нискотарифни компании, така и такива с по-висок клас.

Хийтроу (Heathrow) е едно то най-големите летища. То се намира на 22 километра от центъра. От него можете да стигнете с кола, метро, такси или автобус до централната част и кварталите на Лондон. Като най-голямото летище в града, разполага с множество кафета и магазини, а годишно поема около 90 милиона пътници.Летище сити ( London City Airport) е разположено в източен Лондон на 16 километра от центъра на града. На него могат да кацват малки или средно големи самолети. Разполага с 1 терминал и това го прави доста по-малко натоварено в сравнение с други летища.Лутън (Luton Airport) обслужва няколко нискотарифни компании. Предимството на летището е, че се намира в северната част на Лондон. От него има удобни връзки, както към центъра, така и към по-големите градове в страната.Гетуик (Gatwick) е второто по-големина летище в Англия. То се намира на 47 километра от центъра на града. От него можете да стигнете и до много други европейски градове. Тук кацат, както нискотарифни полети, така и чартърни. Има достатъчно връзка за всяка една част на Лондон.Летище Станстед (Stansted) се намира в графство Есекс. Летището най-често обслужва нискобюджетни компании. До него най-бързо можете да стигнете с влак, но най-евтиният вариант е с автобус. Също така, летището обслужва около 100 полета до други дестинации. Това е третото по-големина летище.

Както вече споменахме, до всяко едно летище можете да стигнете с влак, метро, автобус или такси. Също така, има варианти и за наемане на кола, която да ви чака на самото летище. Това до някъде е доста скъпо удоволствие, но ако основната и цел е да направите хубава екскурзия, а не да отидете и да си намерите работа там.

Ако сте решили да посетите Лондон с фирма, то повечето такива са осигурили транспорт до летището или директно ще ви насочат до хотела. Трябва да знаете, че допълнителните такси за тези неща, не се поемат и не са включени в цената за самолетните билети до Лондон. Следователно проверете какви са тарифите на местните карти за пътуване и се подгответе предварително. Запитване можете да подадете и към фирмата, която ви обслужва.

Разбира се, винаги можете да попитате хората за правилната посока. На летищата служителите са свикнали да минават ежедневно стотици хиляди хора и ще ви помогнат, ако решите да ги попитате за посока или как да стигнете до дадено място.

Друг вариант, който можете да използвате, за да стигнете до центъра или мястото, където сте запазили за настаняване, е такси. При всички положения шофьорите ще са много любезни и ще ви помогнат, но трябва да знаете, че таксито в Лондон може да ви излезе много скъпо.

Надяваме се с тези съвети да сме ви били полезни и да прекарате едно чудесно време в Лондон, дори и да сте по работа.

Summary

Article Name

От България до Обединеното кралство със самолет

Description

В тази статия ще разгледаме различните летища около Лондон, тъй като начинът, по който сте избрали да отидете там, е със самолетни билети до Лондон. В района на британската столица има общо 5 летища. Те обслужват, както полети от нискотарифни компании, така и такива с по-висок клас.

Author

Holidaysonar

Publisher Name

holidaysonar.com

Publisher Logo