„Левски“ е на полуфинал в турнира за Купата на България

1
150
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Футболният тим на „Левски“ се класира за полуфинал в турнира за Купата на България!

„Сините“ отстраниха „Лудогорец“ в мач, игран на стадион „Георги Аспарухов“.

Редовното време завърши 0:0 и се наложи дузпите да решат кой от двата тима ще продължи напред в надпреварата. Вратарят на „Левски“ Милан Миятович спаси удар на Чибота от „Лудогорец“, с което прати своя тим на полуфинал.

Двата тима започнаха нервно двубоя, а това пролича от официалните предупреждения на съдията Драгомир Драганов. Той показа два жълти картона за играчи на „Левски“ (Нуно Рейш и Янис Каргас) и един на футболиста на „Лудогорец“ Антон Недялков. Иначе сериозни положения и пред двете врати липсваха.

„Сините“ бяха по-настоятелни в началото на втората част, като Тиам и Ейолфсон изпуснаха с глава след центрирания в наказателното поле на гостите. Последваха минути, в които гостите от Разград се активизираха. Вандерсон изпусна да открие резултата, след като стреля в ръцете на Миятович, а почти в края ударът му премина високо над вратата.

В 93-ата минута Холмар Ейолфсон събори Марселиньо в наказателното поле на „Левски“, а съдията посочи бялата точка. Драгош Григоре се зае със задачата да изпълни дузпата, но Милан Миятович изби и запази нулевото равенство.

През продълженията си личеше умората в двата тима, като до по-опасни положения пред двете врати не се стигна, а футболистите играеха с мисъл за важните дузпи след това.

Жребият беше благосклонен към „Левски“, като „сините“ избраха важните наказателни удари да се изпълняват на вратата пред сектор „Б“. След 11 безпогрешно изпълнени дузпи – и от „сини“, и от „зелени“, дойде време зад топката да застане Мавис Чибота от „Лудогорец“. Той стреля в средата, но Милан Миятович отрази удара му, за да отключи „синята“ радост на стадион „Георги Аспарухов“.

Така напред в турнира продължават „Левски“, ЦСКА и миналогодишните финалисти – първенецът „Локомотив“ Пловдив и „Ботев“ Пловдив. Жребият е във вторник (10 март).