6 народни методи за борба срещу змиите

1
251
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

От началото на пропукването на пролетта до късна есен ежегодно в България се сблъскваме с проблема от неканените влечуги (змии и гущерчета) в домовете, гаражите, тревните ни площи, лехите с зеленчуци или около палатките в къмпингите. Ето защо в някои части на България (предимно Варна и Бургас и прилежащите им области) змиите са си сериозен проблем. Ако сте в града има много решения за защита от змиите за които също ще споменем по-долу, но ако сте на село и искате да действате с подръчни средства ви трябват народни методи за защита от влечуги като змиите.  А сега в по-небрежен и дори весел тон продължаваме статията си.

Може да не сте чували за древното схващане, че в душата на всяка жена живее поне по една змия, но пък сигурно знаете типично българската поговорка, че жената е като змията. Или пък също „нашенският“ си виц, че разликата между змиите и жените е, че между първите има и неотровни. Но каквито и прилики да се правят между жените и тези влечуги, със сигурност би ви било по-приятно да се натъкнете на някоя жена в двора си, отколкото на змия. Особено ако сте представители на силния пол.

И следвайки хумористичния тон на статията ни е добре да се отбележи, че все още не са открити народни методи за борба с жените, но пък има такива за борба със змиите. Тук ще ви запознаем именно с тях.

Основи народни методи и средства за ограничаване достъпа на змии и намаляване на популацията им

1. Сред най-утвърдените народни методи за борба с тези влечуги спада този с поставянето на нишки от естествена вълна по протежение на оградата на дворното място. За вас тя няма да излъчва неприятна миризма, но ще е прекалено натрапчива за змиите и те няма да искат да припарят до площта, която сте оградили с нея. Останалите 5 метода може да прочете в сайта на Бран Инсект – www.vrediteli.bg и по-точно от този линк: https://vrediteli.bg/narodni-metodi-i-sredstva-za-borba-sas-zmiite