Знаете ли, че сестрата е дар от Бога

1
165
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Не случайно е казано „Сестра за брат жали, брат за сестра – не”. Поредното доказателство за това, че сестрата наистина е дар от Бога идва от изследване на учени от университета в Де Монфорт и Ълстър.

Какво показват резултатите от изследването?

Оказва се, че хората, които имат сестри са по-открити и по-отворени за общуване. Освен това за тях не е никакъв проблем да споделят чувствата си. А също така са по-оптимистично настроени към света и се чувстват по-щастливи.

Проучването

В него се включили 570 човека на възраст между 17 и 25 години. Задавани им били определени психологически въпроси на различни теми, в това число и такива, касаещи психичното здраве.

Обяснението на специалистите

„Сестрите са се доказали като личности, които насърчават откритата комуникация и сплотеността в семейството. Братята например имат обратен ефект”, обяснява професор Тони Касади, участвал в проучването.

Причината за това е фактът, че мъжете имат естествена склонност да не говорят за някои лични неща. При жените обаче в повечето случаи няма такъв проблем, а точно обратното – те насърчават това. И като резултат, те са в по-добро психично здраве.