Коронавирусът „парализира“ културния живот у нас

1
150
Добави коментар
jurnalbg
jurnalbg

Културният живот в София и в цялата страна е поставен „под карантина“. Причината е съмненията за заразяване с коронавирус и у нас. Затова Министерският съвет взе решението да отмени всички културни събития, които се провеждат на закрито. Така ще се избегне струпването на много хора на едно място.

Театрите вече отложиха своите представления, като предстои да обявят нови дати за несъстоялите се. Междувременно бяха отменени и събитията в НДК, както и прожекциите в киносалоните. Все още има някои кина, които не са затворили врати, твърдейки че работят нормално, но се очаква и те да бъдат засегнати от забраната. Отложен бе и официалният старт на София Филм Фест, който беше планиран за 12 март (четвъртък).

Няма място за паника

Очакваме скоро ситуацията да се нормализира и да продължим да се радваме на изкуството. Междувременно стана ясно, че съмнителните проби от Плевен и Габрово, заради които настана масова паника, бяха повторно изследвани и резултатите са отрицателни за коронавирус.Такива са и всички останали проби в страната.