Отложиха олимпийските квалификации по борба заради коронавируса

1
98
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Турнирите по борба, на които трябваше да бъдат раздадени квоти за олимпийските игри в Токио, няма да се проведат, както беше планирано в календара. От 19 до 22 март в Будапеща и от 30 април до 3 май в София най-добрите състезатели трябваше да се изправят в спор за място в най-важното спортно събитие.

Причината за отлагането поне с месец на тези състезания е разпространението на коронавируса в Европа. Правителството на Унгария, където има 12 заразени, забрани да се провеждат спортни турнири с повече от 100 души публика. Последва забрана и у нас, където заразените са 7, а един от засегнатите почина.

Решението е съгласувано и с Международната федерация по борба, от където опитаха да преговарят за провеждане на схватките без публика, но без успех.

Националните отбори по класическа борба и жени, които са на лагер в Унгария, са уведомени за промените, заявяват от Българската федерация по борба.

От родните представители единствено бронзовата медалистка от последното европейско първенство – Тайбе Юсейн, има квота за Игрите в Токио.