Тръмп забранява полетите от Англия и Ирландия, направил си е тест за коронавирус

1
87
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Президентът Доналд Тръмп обяви в пресконференция в Белия дом, че спира полетите от Англия и Ирландия, считано от полунощ в понеделник, 16 март. Американците и легално пребиваващите в САЩ ще имат разрешение да се върнат, дори и след този срок.

Тръмп каза, че налага органиченията, защото в тези страни се е забелязала повишена активност във връзка с коронавируса. Тръмп каза също, че наблюдава ситуацията в САЩ непрекъснато и не изключва възможността за ограничения за полетите вътре в страната.

Репортерите в залата коментираха, че от днес всички репортери с акредитации в Белия дом са били проверени за повишена температура. На един репортер е бил отказан достъп, защото имал температура 99,9 градуса по Фаренхайт. По този повод множество репортери попитаха президента дали самият той се е подложил на тест, тъй като е бил в контакт с няколко политици, които обявиха, че са болни от коронавирус. Тръмп каза, че е дал проба вчера и чака резултата, но не знае колко време ще отнеме. „Един или два дена“, допълни президентът.

Тръмп допълни, че разбира критиките, че е било неправилно да се здрависва със свои колеги и други хора в предишните дни. „Това е навик“, каза той. „Всички трябвя да работим над това, проблем е за всички“, допълни той.

Тръмп обяви още, че екипът му работи денонощно за осигуряване на достатъчно тестове за коронавирус в зялата страна и че тестът ще бъде безплатен за всички.