Юрген Клоп подкрепя отлагането на Висшата лига

1
125
Добави коментар

Босът на Ливърпул, Юрген Клоп, подкрепи решението на Висшата лига да отложи мачове на фона на разпространението на коронавирус.

В петък всички мачове от Висшата лига и Английската футболна лига бяха отложени най-рано до 3-ти април в опит за борба с глобалната пандемия.

Решението дойде след срещи с участието на представители на лигата и представители на клубовете, които последваха от новината, че главният треньор на Арсенал – Микел Артета и крилото на Челси – Калъм Хъдсън-Одой са дали положителен резултат на тест за вируса.

Играчите и персоналът на Ливърпул доброволно временно спряха активността си на тренировъчната база в Мелууд, докато съседите им от Евертън – които трябваше да бъдат домакини на „червените“ в дербито на Мърсисайд в понеделник – затвориха всичките си съоръжения, след като играч от първия отбор съобщи за симптоми, съответстващи на COVID-19.

Сега Клоп, чийто отбор води с 25 точки във Висшата лига, настоя, че подкрепя призива за временно спиране на мачовете.

„На първо място, всички ние трябва да направим всичко възможно, за да се защитим един друг. В обществото имам предвид“, пише Клоп в изявление, публикувано на официалния уебсайт на Ливърпул.

„Това трябва да се случва през цялото време в живота, но в този момент мисля, че има значение повече от всякога.“

„Казах преди, че футболът винаги изглежда най-важното от най-малко важните неща. Днес футболът и футболните мачове наистина не са никак важни.“

„Разбира се, ние не искаме да играем пред празен стадион и не искаме да се отменят мачове или турнирни, но ако това помогне на един човек да остане здрав – само един – ние го правим без да задаваме въпроси.“

„Ако това е избор между футбола и доброто на по-голямата част от обществото, няма дилема. Наистина няма.“

„Решението се изпълнява с мотива за защита на хората. Поради това го подкрепяме напълно. Видяхме играчи от отбори, срещу които се състезаваме, да се разболяват. Този вирус показа, че участието във футбола не предлага имунитет.“

Ливърпул отпадна от Шампионската лига, която вече е отложена, от Атлетико Мадрид в сряда, но са на път да спечелят своята първа титла на Висшата лига от 1989-90 насам.

Остава да видим обаче как Висшата лига – която обеща да завърши сезона, ако е възможно – ще успее да приключи кампанията.

„Никой от нас не знае в този момент какъв ще бъде крайният резултат, но като екип трябва да вярваме, че властите взимат решения въз основа на здрава преценка и морал“, продължи Клоп.

„Мисля, че в настоящия момент, при толкова много хора от нашия град, регион, страна и свят, изправени пред безпокойство и несигурност, би било напълно погрешно да се говори за нещо друго, освен да се съветват хората да следват съветите на експертите и да се грижат за себе си и един за друг.“

„Посланието от отбора до нашите привърженици е само за вашето благополучие. Поставете здравето си на първо място. Не поемайте никакъв риск. Помислете за уязвимите в нашето общество и действайте, когато е възможно, със състрадание към тях.“

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни новини

Тагове:
Висша лига, Ливърпул, Юрген Клоп