Останали сте у дома? Тези 8 световни музея предлагат виртуални разходки

1
158
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Разгледайте най-добрите музеи от Лондон до Сеул в комфорта на собствения си дом. От гледна точка на забавление, оставането у дома вероятно означава, че ви предстои много скука, много Netflix, HBO и много сърфиране в интернет.

Но ние ви предлагаме нещо различно – да посетите най-известните музеи по света, без да напускате дом си, като имате възможност да разгледате едни от най-забележителните произведения на световното изкуство.

Колекцията на Google Arts & Culture включва: Британския музей в Лондон, Музея на Ван Гог в Амстердам, Гугенхайм в Ню Йорк и буквално още стотици места, където можете да получите знания за изкуството, историята и науката.

Британски музей, Лондон

Този емблематичен музей, разположен в сърцето на Лондон, позволява на виртуалните посетители да обиколят древен Египет. Може да започнете своята виртуална разходка ТУК

Музей Гугенхайм, Ню Йорк

Функцията на Google Street View позволява на посетителите да обиколят прочутото спирално стълбище на Гугенхайм, без изобщо да напускат дома си. Оттам можете да откриете невероятни произведения на изкуството от епохата на импресионистите, пост-импресионистите, модерните и съвременните.

Национална художествена галерия, Вашингтон

Този известен американски музей на изкуството разполага с две онлайн изложби, достъпни чрез Google. Първата е на американска мода от 1740 до 1895 г., включващ много дрехи от колониалната и революционната епоха. Втората е колекция от произведения на холандския бароков художник Йоханес Вермеер.

Musée d’Orsay, Париж

Можете на практика да се разходите из тази популярна галерия, в която се помещават десетки известни произведения на френски художници, работили и живели между 1848 и 1914 година. Разгледайте художествени произведения от Моне, Сезан и Гоген, наред с други.

Национален музей за съвременно изкуство, Сеул

До един от популярните музеи в Корея можете да намерите достъп от всяка точка на света. Виртуалната обиколка на Google ви пренася през шест етажа на съвременно изкуство от Корея и по целия свят.

Пергамски музей, Берлин

Като един от най-големите музеи в Германия, този музей може да предложи много – дори и физически да не сте там.Той е дом на изобилие от древни артефакти, включително Ищарската порта на Вавилон и, разбира се, Пергамския олтар.

Музей на Ван Гог, Амстердам

Всеки, който е почитател на този трагичен, гениален художник, може види творбите му отблизо (или, почти отблизо), като посети практически този музей – най-голямата колекция от произведения на изкуството на Винсент ван Гог, включваща над 200 картини, 500 рисунки и повече 750 лични писма.

Национален музей на антропологията, Мексико

Построен през 1964 г., този музей е посветен на археологията и историята на предиспанското наследство на Мексико. Има 23 изложбени зали, пълни с древни артефакти, включително някои от цивилизацията на маите.

За да видите повече от музеите на Google Arts and Culture, посетете уебсайта на колекцията.