Пандемия в Испания! 2000 заразени само за денонощие

1
87
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Само за последното денонощие в Испания са регистрирани 2000 нови случая на заразени с коронавирус, а смъртните случаи са повече от 100, предаде AFP.

В страната беше въведено извънредно положение, а властите призоваха хората да не излизат от домовете си. Хранителните магазини и аптеките са отворени, но улиците са празни. Испания е най-засегнатата европейска страна от COVID-19 след Италия.

Редица европейски страни предприеха извънредни мерки, за да спрат заразата. Френският президент Еманюел Макрон каза, че правителството не е имало друг избор, освен да наложи по-строги мерки за справяне с коронавируса. Франция обаче по думите му ще преодолее тази криза, ако действа отговорно.

Градските власти в Пекин пък обявиха, че от утре въвеждат задължителна 14-дневна карантина за всеки чуждестранен гражданин, пристигнал в китайската столица. Коронавирусът, чийто епицентър в момента е Европа, тръгна именно от Китай. Извънредно положение беше въведено и в България. В световен мащаб към момента заразените са над 162 хиляди, а смъртните случаи – над шест хиляди.