Турция затваря в полунощ въздушните си граници за девет европейски държави

1
281
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

От полунощ Турция затваря границите за полети от 9 европейски държави заради причиняваната от новия коронавирус инфекция Ковид-19. Това са Германия, Испания, Франция, Австрия, Норвегия, Дания, Швеция, Белгия и Нидерландия.

Съобщението бе направено от Генералната Дирекция за гражданско въздухоплаване към Министерството на транспорта и инфраструктурата.

Решението е било взето на днешно заседание в президентския дворец, което се е провело под ръководството на вицепрезидента Фуат Октай.

В заседанието са участвали още външният министър Мевлют Чавушоглу, министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, здравният министър Фахреттин Коджа, както и министърът на транспорта и инфраструктурата Джахит Туран.

Според взетите решения намиращи се на територията на посочените 9 държави турски граждани, които искат да се завърнат в Турция, ще трябва да се регистрират в дипломатическите представителства на Турция в съответната страна утре.

Срокът за завръщането на турските граждани от тези страни изтича в края на деня във вторник.

В същото време всички завърнали се от тези страни турски граждани ще бъдат поставени под 14 дневна карантина.

Вицепрезидентът Фуат Октай призова турските граждани, където и да се намират, да се съобразят с тези решения.

„Продължаваме да работим много отговорно, за да имаме успех в борбата срещу коронавируса. Очаквам от нашите граждани да се съобразяват с взетите решения и предупрежденията, които отправяме“, написа той в Туитър.