Българин се състезава за международната награда „Предприемач на годината“

3
260
Добави коментар
seoslav
seoslav

Георги Дичев получава наградата през 2006 г.

 Фотограф: Publicis Consultants|MARC

Тринадесет финалисти ще се борят за наградата „Предприемач на годината“ на международната организация Youth Business International. Българинът Георги Дичев е един от тях. През 2006 година той печели финансиране от „Младежки Бизнес България“ и създава IT компанията „Фючър Медиа“. Тя предлага иновативни уеб услуги за бизнеса, включително инструменти за създаване на уебсайтове, без нужда от програмиране и генериране на изцяло интерактивни триизмерни презентации.

Организацията Youth Business International е основана от принцът на Уелс принц Чарлз и има за цел да подкрепя младежки компании, чрез своята глобална мрежа, което им дава възможност да започнат свой собствен бизнес. Състезанието за „Предприемач на годината“ води своето начало от 2006 година и е създадено, за да отличава постиженията на успешни млади предприемачи, получили подкрепа от мрежата на организацията по света. Домакин на инициативата за България е фондация “ Джуниър Ачийвмънт“

Георги Дичев е впечатлил журито на международния конкурс с технологични иновации и готовността му да помага на други младежи, които искат да успеят в бизнеса. Категорията за иновации признава предприемачите, които са направили революционни продукти или услуги в сферата на технологиите или производството. В нея Георги Дичев ще се бори с Моунер Ал-Коджак, който създава софтуер за фармацевтичната индустрия в Сирия, както и с Филип Рос и Мартин Изод, които произвеждат в Шотландия иновативни панти за по-голяма безопасност на пръстите.

Официалното обявяване на победителите ще се състои на 16 ноември, в началото на „Световната седмица по предприемачество“. Желаещите да се включат в определянето на победителите от разстояние ще могат да дадат своя глас в категорията „Избор на публиката“ на www.youthbusiness.org.