Затвориха Банско под карантина заради коронавируса

1
162
Добави коментар

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвеждат противоепидемични мерки на територията на град Банско, считано от 19.00 часа днес, 17 март, съобщи Министерството на здравеопазването.

Забранява се влизането и излизането от град Банско на всички лица, пребиваващи на територията на града.

Лицата с постоянен или настоящ адрес в гр. Банско, които се намират извън града могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 часа на 18.03.2020 г.
Изключение от забраната допуска само по отношение на служители на регионалните здравни инспекции, служители на органите на Министерство на вътрешните работи и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ или други лечебни заведения.

По отношение на лицата под 14-дневна карантина, те не могат да напускат домовете си, освен за снабдяване с хранителни и лекарствени продукти и за ползване на услугите на банки, застрахователи и бензиностанции, или при необходимост от медицинска помощ.

Лицата, които се нуждаят от медицинска помощ, се свързват по телефона с общопрактикуващия си лекар, или ако нямат такъв с лекарите от „Медицински център „Св. Благовещение“ ЕООД, от където ще получат указания според случая.