Защо и за кога се отменя Met Gala 2020?

1
104
Добави коментар
svetla58
svetla58

“Модните Оскари”, които се провеждат ежегодно през първия понеделник на месец май и събира най-важните представители на света на модата в Музей на изкуството „Метрополитън“, бяха отложени за неопределено време заради епидемията от коронавирус. Самият музей, празнувайки 150-годишния си юбилей тази година, ще бъде затворен за посетители до 4 април, но всички събития, които трябваше да се проведат между стените му, бяха отменени до 15 май.

„Откриването на изложбата About Time няма да се състои на планираната дата, тъй като музеят взе неизбежното и изключително отговорно решение да затвори временно вратите си. Съответно галавечерта няма да се състои. В майския брой на Vogue US ще намерите предварителен преглед на тази невероятна изложба ”, коментира Анна Уинтур.

Какво е Met Gala?

През 1995 г. Анна Уинтур, главен редактор на американския Vogue, зае поста на председател на Met Gala. Оттогава този благотворителен бал се превърна в най-великолепния моден фестивал на годината. Met Gala не е просто парти, а набиране на средства за развитието на Института за костюми. Всяка година Музеят на изкуството „Метрополитън“ провежда мащабна модна изложба и балът Met Gala я отваря. 

Тема Met Gala 2020

Основната изложба за костюми през 2020 г. се нарича About Time: Fashion and Duration. Темата е много подходяща, като се има предвид, че през 2020 г. столичният музей празнува своята 150-годишнина. Изложбата трябваше да бъде открита на 7 май и да продължи до 7 септември, като в центъра на нейното внимание щяха да бъдат елементи от облеклото от обширния архив на The Met.

Тагове
Met Gala, Met Gala 2020, Met Gala 2020 няма да се състои, Met Gala 2020 отложено, коронаирус, мода, модни оскари, модно събитие, отложено събитие, пандемия, събитие