Обсъжда се сутрин магазините да работят само за пенсионерите. Борисов и Каракачанов в Калофер (ВИДЕО)

1
115
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Една мярка обсъжда Щабът – да направим магазините например сутрин от 05:00 до 08:00 да работят само за възрастните хора. Тогава да избират и да се прибират”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Калофер.

„На областно ниво – в големите градове да се проверяват колите – кой отива на работа, до аптека, до магазина. Така че сега я пишат заповедта и я пускаме, но вече се изпълнява”, каза още Борисов.

Премиерът и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов провериха работата на „Интендантско обслужване”- Калофер.

Предприятието изработва специални облекла за нуждите на армията и е едно от тези, които се включват в изработването на защитни средства срещу коронавируса.

От военния завод, в който работят 140 служители, декларираха готовност да шият по 10 000 маски на ден, както и 200 защитни гащеризона. Платът ще бъде осигурен от габровско предприятие.

Преди да замине за Калофер, премиерът проведе среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния оперативен щаб. Проф. Петров обясни, че има положителен ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19. Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус, съобщават от правителствената прессулжба.