„Софарма Трейдинг“ купава аптечните вериги “Санита”, “Сейба аптеки и дрогерии” и “Софийски аптеки”

1
123
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Фармацевтичната компания „Софарма Трейдинг“ придобива групата аптеки “ЕС СИ ЕС Франчайз”. Това става ясно от съобщение на дружеството.

Вече има подписан договор за сделката между двете компании и предстои произнасяне от страна на Комисията за защита на конкуренцията.

В началото на 2020 г. SOpharmacy обединява над 60 обекта, разположени в 10 населени места в България.

Придобиването ще позволи на „Софарма“ да развие мрежата си от обекти в страната. “ЕС СИ ЕС Франчайз” има над 150 аптеки в цялата страна. Тя управлява аптечните вериги – “Санита”, “Сейба аптеки и дрогерии” и “Софийски аптеки”.

„Сливането на SOpharmacy и “ЕС СИ ЕС Франчайз” ще осигури по-силна пазарна позиция и възможност в още по-голяма степен да удовлетворяваме нарастващите потребности на българските пациенти от качествени здравни услуги. Обединението е в унисон с нашата стратегия за разрастване в национален мащаб на операциите ни в ритейл сегмента на аптечен пазар“ коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“.

„Софарма Трейдинг“ е един от лидерите на фармацевтичния пазар вече 10 години. През 2015 г. дружеството обяви структуриране на дейност за предоставяне на здравни услуги чрез новата концепция аптеки под марката SOpharmacy, която предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности на пациентите.