Туроператори искат оставката на Ангелкова :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
164
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Искането на оставка е във връзка с изключително закъснялата реакция, липсата на каквито и да било мерки или стъпки за справяне с икономическата криза в сектор туризъм и не на последно място – обидните изказвания на министър Николина Ангелкова. Това пише travel-academy.org.

Министерството на Туризма доказа, че не познава професионалната терминология, залегнала в законодателството ни. Доказа още, че не познава спецификата и бизнес модела на Туроператорите и Туристическите агенти, хотелите, ресторантите, събитийната индустрия …

Към 20.03.2020 Министерството на Туризма все още не е подало ясни и категорични указания към бизнеса как да реагира и как да се защити.

Министър Николина Ангелкова си позволи да нарече Туроператорите безотговорни, без да осъзнава, че липсата на каквито и да било мерки от страна на Министерството на Туризма допринесоха за изключително сложната ситуация, пред която е поставен целия туристически бранш.

От travel-academy са пуснали онлайн анкета за оставката на Ангелкова.