Баневи питат Гешев и министъра на правосъдието дали има COVID-19 в местата за лишаване от свобода

1
137
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Баневи питат Гешев и министъра на правосъдието дали има COVID-19  в местата за лишаване от свобода.

Ето каво пишат във фейсбук:

ГРАЖДАНИНА ГЕШЕВ И ГРАЖДАНИНА Д. КИРИЛОВ ДА ОТГОВОРЯТ: ИМА ЛИ COVID 19 В МЕСТАТА ЗА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА?

Понеже никой не говори и не пита за лицата, пребиваващи в местата за лишаване от свобода, задавам своите въпроси. И очаквам отговорите на същите: Какви мерки се вземат в затворите и арестите в страната за предпазването на служителите, персонала и изтърпяващите наказания там граждани? И как се гарантират здравето и живота им в тези и без друго мизерни условия? С какви предпазни средства разполагат служителите и персонала и имат ли достатъчно ръкавици, маски и костюми. Преди да започнем да изнасяме защитни костюми, да се погрижим за здравето и на тези хора. Не са рядкост случаите, когато надзиратели или персонал боледуват от заразите, ширещи се зад решетките. А какво друго може да се роди зад решетките освен болести като се имат предвид лошите битови и хигиенни условия на живот там, малките пренаселени килии.

Чудно ми е какво е мнението на гражданина Гешев и гражданина Д. Кирилов по темата и има ли кой да ги пита защо не пускат под домашен арест и самоизолация тези с по-леките наказания и тези с невлезлите в сила присъди.

Лафката се затваря за месец, адвокатските свиждания ще бъдат забранени, не се допуска багаж, не могат да се зареждат пари – пълен lockdown.

Затова искам да знам: какви са карантинните извънредни мерки и има ли лица с положителни проби в местата за лишаване от свобода ?!