Метални основи за маси

1
164
Добави коментар
mrnobrain
mrnobrain

Метални основи за маси

Колкото и да е оригинална и модерна една маса, тя се нуждае преди всичко от функционалност. Това е най-важното условия, когато правим избор на маса в различните помещения, защото на първо място я купуваме, за да я използваме по предназначение и да ни бъде комфортно използването й. Разбира се, самият материал на изработка, както и дизайна също играят огромна роля, но ако първата характеристика, тоест функционалността, не е на лице, то тогава всичко останало става напълно безсмислено.

Хубавото е, че с напредъка на съвременните технологии, вече стана доста по-лесно да се изработват атрактивни и здрави метални основи за маси, които едновременно да ни предлагат здравина, стабилност и атрактивен външен вид.

Металната основа /стойка за маса може да бъде изработена от различни материали, като най-популярни са моделите от стомана. А така изработените конструкции са страхотни опции за употреба не само у дома и в офиса, но и за ресторанти, барове, кафенета, за балкони, дворове или тераси.

Те ще се впишат перфектно във всеки един интериор, затова можем спокойно да кажем, са подходящи за всякакви стилове декорации – от модерния минималистичен стил и неговите „разклонения“ Дзен и Хай Тек, през по-непретенциозните Рустик, Шаби шик, та чак изискания и дори леко сладникав Винтидж. Именно универсалността на металните основи за маси ги превръща в толкова популярен избор както сред почитателите на дизайна, така и сред практичните потребители, които биха искали да се сдобият с красива и едновременно дълготрайна маса, която да използват без притеснения дълги години напред.

Спрямо своята височина металните основи за маси биха могли да бъдат квалифицирани в няколко основни разновидности:

Холни маси

Височината на такива конструкции варира в порядъка на 450-500 мм, тъй като те са предназначени за по-малки и по-кокетни маси, които често пъти могат да се срещнат и под наименованието Coffee table / масичка за кафе. Конструкциите за този вид маси са изключително разнообразни, като обикновено се разчита на по-необичайни, грабващи на момента погледа дизайни, защото функцията на холните маси в една голяма степен е декоративна.

Здравината и стабилността на основата в случая играе предимно роля по отношение на дълготрайността на масата, а не толкова до подсигуряването на издръжливост на натоварване, защото, предвид функцията, такова почти липсва.

Трапезни маси

Основите за трапезни маси идват в огромно разнообразие от размери и форми, защото при съвременното обзавеждане на отворен тип пространства, трапезната маса е част от общата схема на зонираното пространство и следва да се впише перфектно в него.

В същото време трапезната маса е предназначена да издържа на по-голямо натоварване, а това е още един огромен плюс за металните основи.

Можете да изберете стандартен правоъгълен тип метална конструкция, а също така основата може да е квадратна или по-сложна, съдържаща различни геометрични фигури. Височината на металните основи за трапезна маса обикновено варира от 700 до 800 мм.

Офис маси и бюра

Металните основи също така намират широко приложение сред офис обзавеждането – конферентни маси и бюра.

Те са отличен избор за мебелиране на по-големи пространства, като са предпочитани най-вече от архитекти, художници, мениджъри на фирми, които се нуждаят от по-просторни бюра и офис маси, поради спецификата на своята дейност.

 

Препоръчително е основите в този случай да са метални, защото това гарантира повече комфорт, стабилност и надеждност, а и освен това употребата им е значително по-дълготрайна, отколкото, ако основата бъде изработена от друг материал.

Предимствата на металните основи за маси са много. Вече говорихме за издръжливостта и устойчивостта на такива конструкции, но това, което не споменахме, е че те са много лесни за поддръжка.

Металната основа не се нуждае от специални грижи, освен това е влагоустойчива – дори и оставена навън няма опасност да се повреди. Така че, това е най-добрата опция, на която да заложите.

Идеи за маси с метални основи