Пожарогасител с въглероден двуокис (CO2) 2 кг.

1
223
Добави коментар
mall112.com
mall112.com

Пожарогасител с въглероден двуокис (CO2) 2 кг. Пожарогасител CO2, Пожарогасител с въглероден двуокис CO2 – 2 кг, CO2 пожарогасителите изхвърлят CO2 газ, известен още като въглероден диоксид Пожарогасител СО2 – 2 кг. – Solti Зареден, напълно окомплектован (глава, снегообразувател, стойка за стена) , със „CE“ маркировка, EN3 Външен диаметър: ф105 мм Обем: 2.67 л. Дължина на цилиндъра: 440 мм Тегло на цилиндъра: 3.8 кг. Тегло на пожарогасителя: 6.6 кг. Съдържание на карбон диоксид в пожарогасителя: 2 кг. Температурен интервал: -30С +60С Максимално работно налягане: 216 bar Тестово налягане: 315 bar Минимална дебелина на цилиндъра: 2.51 мм Материал: 34CrMo4 Размер на опаковката: 16X13X56 cm Пожарогасителна ефективност: 55ВС

Предназначение на пожарогасител CO2 – 2кг.:

Пожарогасителите са предназначени за потушаване и гасене на запалвания и/или начални пожари от твърди материали, леснозапалими и горими течности, газообразни вещества и електрически инсталации под напрежение до 1000 V съгласно техническата характеристика на продуктите.В сравнение с останалите пожарогасители, СО2 или въглеродните са популярни с високата си гасителна ефективност както и с липсата на остатък от гасително вещество след употреба върху горящите повърхности. За това са изключително подходящи за използване при пожари на електрически инсталации и електро оборудване.

Кой има нужда от пожарогасител CO2 2 кг.:

За оборудване на сгради (сървърни помещения,  помещения с електрическо оборудване с високо напрежение и зони с големи обеми запалими течности, търговски, обществени, производствени, жилищни, селскостопански както и с масово събиране на хора и други), съоръжения, инсталации, транспортни средства, селскостопански машини и други.

Общо устройство и принцип за работа: Всички пожарогасители се състоят от:

гасително вещество;метална бутилка за съхранението му;изтласкващ газ;вентил с предпазен клапан;манометър (за пожарогасителите от типа Н);маркуч или пистолет за насочване на струята;етикет по образец на БДС EN3;пломба;стойка за стена;аксесоари;

Пожарогасителите работят на принципа на изтласкване на гасителното вещество към огнището на пожара под въздействието на изтласкващия газ.

Проверка, рeмонт и зареждане на CO2 пожарогасител

CO2 пожарогасител 2 кг. се проверява след всяка употреба, месично и периодично – един път в годината.Проверка, ремонт и зареждане на пожарогасителите се извършва с резервни части и пожарогасително вещество в сертифицирани сервизи.

Налични размери на пожарогасител CO2:

2 кг.5 кг. (най-често се използва) Не използвайте CO2 пожарогасители за: Пожари включващи масло и мазнини („класове F“) Как да идентифицирате пожарогасител CO2: Черено или Червено оцветен етикет с надпис „CO2″Шланга завършва в отличителен черен „снегообразовател“ Как работят пожарогасителите CO2: CO2 пожарогасителите изхвърлят CO2 газ, известен още като въглероден диоксид. Въглероден диоксид се съхранява в пожарогасителя като течност, а газът се създава под налягане. Това причинява изпускането на CO2 газ с голяма скорост, поради което пожарогасителите на CO2 не се препоръчват при пожари с масло и мазнини, които буквално могат да взривят пламъците в околните райони.За разлика от пожарогасителите с вода и пяна, CO2 пожарогасителите не работят чрез охлаждане на огъня и затова не са ефективни при пожари, включващи запалими твърди частици.Вместо това пожарогасителят CO2 работи, като отнема кислорода, заобикалящ пламъците, с въглероден диоксид, което означава, че огънят вече не може да гори. Плюсове и минуси на пожарогасителите с CO2: Плюсове: изключително ефективен при електрически пожари; не оставят след себе си никакви остатъци. Минуси: риск от студено изгаряне, ако потребителят държи пожарогасителя за снегообразователя; по-малко екологични от другите видове пожарогасители; изпускат във въздуха CO2 така, че съществува риск от задушаване, ако се използва в затворени помещения.

Инструкция за безопасна експлоатацияКак да използвате пожарогасител с CO2:

Използвайте пожарогасителите внимателно, като избягвате да държите пожарогасителя за снегообразователя.

За правилно използване на CO2 пожарогасител:

Не забравяйте – не използвайте пожарогасителите в затворено пространство прекалено дълго време!Във всички случаи първо скъсайте пломбата и издърпайте предпазния щифт. Избягвайте да държите пожарогасителя за снегообразователя. Използване на пожарогасителя: Насочете снегообразователя към основата на огъня и преместете струята от CO2 назад и напред и се натиска или завърта (според конструкцията) дръжката на вентила. При пожарогасителите с пистолет се натиска дръжката на пистолета. Електрически пожари:  Изключете електрическия елемент, ако е безопасно да направите това; Течни пожари:  Внимавайте да не разпръснете горещата течност върху близките райони; Ако смятате, че се нуждаете от CO2 пожарогасител или не сте сигурни точно от какво се нуждаете, моля, свържете се с нашия екип, като се обадите на телефони ☎️0700 20 744, ☎️+35924900361, ☎️+359878272999 или изпратите имейл на [email protected] #Пожарогасител СО2 2 кг.